Peste 50 de milioane de euro pentru investitii in acest an, in bugetul judetului Timis pe 2024. Demolarea Stadionului Dan Paltinisanu sau construirea unui adapost pentru animale, printre proiectele prevazute pentru finantare. Cati bani merg la drumuri

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a pus in dezbatere publica Bugetul pe anul 2024, pe site-ul institutiei, iar acesta urmeaza sa fie votat de catre consilierii judeteni intr-o sedinta extraordinara care va avea loc in data de 8 februarie 2024.

In ceea ce priveste investitiile, in acest an, Consiliul Judetean a alocat sume consistente pentru mai multe proiecte, unele noi, altele, majoritatea, aflate in derulare. In total, sunt alocati peste 25 milioane de lei, adica peste 50 milioane de euro.

Sunt unele investitii mai mari pentru care vor fi alocati bani:
Centrul de colectare legume si fructe Tomnatic – 640.000 lei (proiectul este aproape finalizat)
Bazin de inot didactic la Jimbolia – 4,1 milioane lei (proiectul este in executie)
– Locuinte ANL la Giroc – Asigurare utlitati, lucrari de executie, consultanta etc – 2,4 milioane lei
– Reabilitarea si modernizarea sistemului de incalzire la Palatul Administrativ – 1,2 milioane lei
– Amenajari exterioare la Palatul Administrativ – 2,1 milioane lei

Obiective noi de investitii, bani pentru documentatii sau implementari:
Dezafectare Stadion ”Dan Paltinisanu” Timisoara – 1 milion lei
– Reabilitare retele electrice la Palatul Administrativ- 1 milioan lei
– Oraselul Sigurantei la Lugoj (buget participativ) – 150.000 lei
Judetul in miniatura – Parc tematic in Mosnita Noua (buget participativ) – 2 milioane lei
– Adapost pentru animale (buget participativ) 150.000 lei
– Parc tematic Lunca Muresului – Cenad (buget participativ) – 195.000 lei
– Constructie scena acte artistice (buget participativ) – 343.000 lei
– Spatiu agrement rural – Paduricea din Biled (buget participativ) – 91.000 lei
– Documentatie pentru construirea unui parc fotovoltaic la Covaci – 250.000 lei

La capitolul Sanatate, Consiliul Judetean Timis a pregatit o serie de noi investitii si a alocat bani pentru finalizarea altora care sunt in lucru inca. Astfel, 1,4 milioane de lei au fost alocati pentru punerea in functiune a noii Maternitati Bega, iar cu 315.000 de lei se va face proiectarea pentru Sectia Externa de Recuperare Medicala Ortopedie si Traumatologie de la Lovrin.

De asemenea, Consiliul Judetean Timis a mai alocat bani pentru modernizarea, extinderea si dotarea Ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului Judetean Timisoara (aproape 1,2 milioane lei). Cu alti 600.000 de lei se vor face reparatii capitale la liftul nr.4 din caldirea prinicipala a spitalului si cu diferite sume de bani se vor mai face reparatii la retele, in cadrul aceleiasi unitati sanitare.

Consiliul Judetean Timis a alocat bani si pentru Muzeul Banatului. Unul dintre proiectele atractive este Punctul Muzeal de la Grosi. Pentru acesta s-a alocat 190.000 de lei, pentru studiul de fezabilitate si alte documente necesare pornirii proiectului. Va reamintim, casa in care a copilarit singurul cosmonaut roman, Dumitru Prunariu, de la Grosi, va fi transformata in muzeu.

La Muzeul Satului Banatean va fi pusa in circuitul turistic casa primita ca donatie de la Dragsina, iar pentru aceasta a fost alocata suma de 460.000 lei. Tot la acest muzeu vor fi modernizate grupurile sanitare si va fi extins spatiul expozitional. De asemenea, va fi amenajata zona lacului pentru organizarea de evenimente culturale.

Pentru Teatrul de Copii si Tineret Merlin, Consiliul Judetean Timis va cumpara o scena mobila cu autovehicul cu utilizare speciala. Aceasta costa 1,5 milioane lei, iar banii provin din fonduri europene.

Consiliul Judetean Timis mai are prevazuti in buget bani pentru renovarea cladirilor de la Aerodromul Cioca. Este vorba despre peste 2,1 milioane lei, cofinantari la proiecte pe fonduri europene, precum si achizitionarea unei scene cu aproape 1 milion lei. Cu bani de la bugetul local, 759.000 de lei, CJT va construi aici si un heliport.

La capitolul drumuri, Consiliul Judetean Timis are in vedere urmatoarele investitii si aloca fonduri pentru proiectari si documentatii ori lucrari de executie:
– Construirea drumului judetean de legatura pentru conectarea Aeroportului International Traian Vuia Timisoara la Autostrada A1 – 1,3 milioane lei
– Asfaltarea drum Zorani- Grosi – 200.000 lei
– Asfaltare drum Sanmartinu Sarbesc – Sanmartinu Maghiar – 12.000 lei
– Modernizare si reabilitare drum Bazosu Nou – Bazos – Recas – 81.000 lei
Modernizare drum Seceani – Fibis – 22.000 lei
– Reabilitare pod DJ591C Sacalaz – 24.000 lei
Amenajare intersectie la Birda – 1,3 milioane lei
– Largire la 4 benzi a DJ 692 sector DN69 la Sanandrei – 500.000 lei
Modernizare drum Sag- Sanmihaiu Roman – 15,5 milioane lei bani din fonduri externe din care 390.000 lei de la bugetul judetean
– Modernizare DJ585 limita cu judetul Caras- Severin – Visag – 4,3 milioane lei fonduri externe din care 241.000 lei de la bugetul judetean
– Construire podet peste canal la Tapia – 4,5 milioane lei
– Modernizare DJ 691, sector Nord de descarcare A1 – limita cu judetul Arad – 100.000 lei
– Modernizare drum Parta – Patroman – 3 milioane lei
– Modernizare drum Targoviste – Babsa – 6 milioane lei
Amenajarea a doua sensuri giratorii la Giroc – 2 milioane lei
Amenajare intersectii la Albina si Sacosu Turcesc, pe DJ 592 – 6 milioane lei
Refacere pod la Parta – 150.000 lei
– Modernizare drum Mosnita Veche – Giroc – 1.150.000 lei

Banii sunt impartiti pe capitole, astfel:
– Invatamantul – 70.024.000 lei din care 7.519.000 lei de la bugetul judetului
– Sanatatea – 10. 605.000 lei
– Cultura, recreere si religie – 31.694.000 lei, din care 4.033.000 din bugetul judetului
– Asistenta sociala – 18.075.000 lei, din care 15.020.000 lei buget judetean
– Locuinte, servicii si dezvoltare publica – 4.732.000 lei, din care 1.623.000 lei lei contributia CJT
– Protectia mediului – 3.525.000 lei, din care 3.415.000 lei din bugetul CJT
– Transporturi – 76.325.000 lei din care 50.963.000 lei din bugetul CJT

Intregul proiect de buget poate fi consultat AICI si AICI.

UPDATE: Judetul Timis are buget pe anul 2024. Cum s-au impartit banii si unde merg cele mai mari sume

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Suma mi se pare infima la dj691, ceea ce înseamnă că nu se va demara reabilitarea propriu zisa. De asemenea nu vad nimic scris de podul de la Remetea spre Bucovat.

 2. Demolare cu 1 milion lei??? Adica o sa desfaca gardurile de fier si poate mai demoleaza un zid la vestiare, ca se termina banii. Iar OT titreaza cu surle si trambite ca demolarea e finantata…
  Alta: Largire la 4 benzi a DJ 692 sector DN69 la Sanandrei – 500.000 lei. Adica se pun cateva indicatoare? Sau ce fac de 100.000 de euro la un drum de 4 benzi?
  Dar cea mai tare investitie e „asfaltarea” asta: Asfaltare drum Sanmartinu Sarbesc – Sanmartinu Maghiar – 12.000 lei

  • Bietu’ de tine … greu cu cititul. Zice clar ca ii vb fie de documentatii, fie de executari de lucrari. Logic ca sumele mici is pt sf-uri, pt-uri si alte cele…dar deh, cand nu poti, nu poti

   • Tibi postacul liberal fratele postacului userist.. Ba cand va vad mi se face dor instant de Ciuhandu.

   • Aici e vorba de analfabetism funcțional și de vorba aia: cine zice, ăla e ! Sper c-ai priceput. Adică de citit ai citit, dar n-ai priceput NImiCA, ca si președintele CJT.

 3. Daca doar vrei sa sustii o lista penibila de hartii si sa pretinzi ca sunt „investitii” – treaba ta. Dar sa acuzi ca e „greu cu cititul” e tupeu de postac, atunci cand in titlu scrie clar „50 de milioane de euro pentru investitii in acest an, in bugetul judetului Timis pe 2024. Demolarea Stadionului Dan Paltinisanu sau construirea unui adapost pentru animale, printre proiectele prevazute pentru finantare”. Traduc: printre proiectele de investitii finantate (nu documentate) se afla cel putin cele doua mentionate in titlu. In plus, lista din textul articolului nu face diferenta intre proiectari si documentatii vs. lucrari de executie. Asadar, in consecinta, se ia de buna cealalta informatie, cea din titlu.
  Iti doresc sa ai parte de exact acest tip de „investitii” pe drumurile pe care circuli, in cartierul sau localitatea in care locuiesti, ca sa intelegi si tu ca o minciuna pusa in titlu nu este o investitie, iar hartiile depuse la CJT si reinnointe la fiecare cativa ani nu iti fac viata mai buna.

 4. CINE CREDE MINCIUNILE CONSILIULUI LOCAL CONDUS DE TARANU NICA🤣🤣

 5. CINE CREDE MINCIUNILE CONSILIULUI JUDETEAN CONDUS DE TARANU NICA🤣🤣

  • Nimeni. Dar de ce urli?

 6. Asistenta sociala, 18 milioane de lei ??? Nebunie curata, adica foarte multi bani(chiar daca doar o parte…poate ca cea mai mare) pentru putorile care nu produc nimic pentru societate ???
  De asta platim noi taxe ????