Documentatia pentru podul de la Parta are 5 oferte. Constructia e cu banii asigurati prin programul Anghel Saligny, 55 de milioane de lei

TIMIS. Consiliul Judetean Timis vrea sa construiasca un nou pod peste Timis la Parta, intrucat cel actual este subred.

Consiliul Judetean a lansat la jumatatea lunii august o licitatie in Sistemul Electronic de Achiziti Publice pentru a gasi firma care sa intocmeasca Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic.

La termenul limita de depunere a ofertelor pentru contractul de 150.000 de euro s-au inscris 5 firme si asocieri. Este vorba despre: VIO – TOP, TQM Management, CAM Proiect, INTERCAD PROIECT si SERCOTRANS.

Cele 5 oferte au intrat in evaluare la CJT.

Joi s-a tras linie si pentru Timis pe programul national de investitii Anghel Saligny, iar acestui pod i-a fost aprobata finantarea ceruta prin proiectul depus de Consiliul Judetean Timis, 55 de milioane de lei.

Viitorul pod va asigura legatura rutiera cu Peciu Nou, Sag si Timisoara, la nord, iar la sud cu Petroman si Ciacova. Amplasamentul noului pod va fi stabilit in functie de avizul celor de la Apele Romane Banat.

Lungimea estimata este de 280 de metri, iar peste el vor trece masini, pietoni si biciclete, fiind prevazut cu trotuare si piste si pe o parte si pe cealalta. De asemenea, noua trecere peste Timis va fi iluminata.

Conform documentatiei, se estimeaza ca podul va fi folosit de 13.400 de oameni, locuitori ai comunelor Parta, Peciu Nou si orasului Ciacova, carora li se adauga cei care folosesc traseul in tranzit spre aceste localitati, din si spre Timisoara.

Durata minima de functionare a podului trebuie sa fie de minim 100 de ani.

Valoarea estimata a contractului pentru documentatie si proiectare a fost de 715.395 lei, cu TVA, adica aproape 150.000 de euro.

***

Va reamintim, in prezent exista un pod in zona comunei Parta, unul care are 67 de ani de existenta si este foarte subred. De cateva saptamani au fost impuse restrictii de circulatie pe acesta si nu mai este permisa trecerea masinilor mai grele de 7,5 tone.

Acesta este al doilea pod din Timis pe care au fost impuse restrictii de circulatie. Masinile peste 7,5 tone nu mai au voie sa treaca nici peste cel care asigura trecerea peste raul Bega intre Remetea Mare si Bucovat.

FOTO: Digi24

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete


loading...