Au venit banii europeni pentru modernizarea cladirilor de la Aerodromul Cioca de la Timisoara. Amenajarea heliportului a inceput deja

TIMISOARA. Dupa ce a fost dat startul lucrarilor pentru amenajarea heliportului a Aerodromul Cioca, unde vor putea ateriza in viitor elicopterele SMURD, dar chiar si cel mai mare elicopter din dotarea Fortelor Aeriene Romane, Mi-17, acum pot demara interventiile si la cladirile aeroportului utilitar de la Timisoara.

CITESTE SI: Ca sa afle cat de multumiti sunt cetatenii de cum arata Timisoara si care sunt problemele orasului, primaria a cumparat un sondaj cu peste 30.000 de euro

Consiliul Judetean Timis reabiliteaza integral corpul administrativ si aerogara aerodromului Cioca, de pe Calea Torontalului. Vor fi realizate lucrari majore la structura, fatada, instalatia electrica si alte componente.
Contractul de finantare, de 2.8 milioane lei, a fost semnat, marti, la Ministerul Dezvoltarii, sumele fiind asigurate prin PNRR.

Cu aceasta suma se va reusi, la final, scaderea consumului anual specific de energie pentru incalzire cu aproximativ 63%, iar a consumului total de energie primara, cu 59%.

Proiectul a fost depus la scurt timp dupa ce Consiliul Judetean a cumparat cladirile de la Primaria Timisoara, terenul de sub acestea fiind deja in proprietatea judetului.
Aerodromul Cioca este un obiectiv strategic pentru judet, dezvoltarea acestuia fiind gandita pe doua axe, atat in ceea ce priveste asigurarea si dezvoltarea functiei de baza a obiectivului, cat si in privinta facilitarii evenimentelor de mare anvergura din Timisoara„, transmit reprezentantii Consiliului Judetean Timis.

Pe langa sumele aprobate pentru reabilitarea aerodromului, CJ Timis mai are un proiect similar pentru care urmeaza semnarea contractului, de renovare energetica a Liceului special Atanasiu, cat si alte 13 solicitari de fonduri aflate in analiza la Bucuresti, cu o valoare de aproximativ 80 de milioane de lei. Sunt initiative ce vizeaza renovarea energetica a unor obiective de infrastructura educationala, administrativa si de ingrijire si asistenta pentru persoane cu dizabilitati. Toate aceste proiecte au fost depuse prin PNRR.

In plus, prin Planul National de Redresare si Rezilienta, Consiliul Judetean a depus si doua proiecte ce vizeaza stimularea turismului in judet, pentru lucrari de reabilitare a Castelului Huniade, dar si pentru realizarea de piste de biciclete pe o lungime de 440 de km, impreuna cu administratiile din Arad, Caras – Severin si Hunedoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. 2.8 miloane… un pic mai mult decat renovarea trotuarelor de la sediul CJT (2.4 milioane) :)))

  2. din motive care ne scapa noua si deneaului acest aerodrom a fost inconjurat de case si mai nou blocuri cu 10 etaje. cum mai zboara avioane printre blocuri? concuram clujul cu concerte intre locuinte?

  3. Iarasi ati dat-o de gard cu exprimarea, dupa articolul plin de greseli gramaticale de ieri.
    Intelege cineva ce intentionati sa spuneti in prima propozitie: „Dupa ce a fost dat startul lucrarilor pentru amenajarea heliportului au inceput la Aerodromul Cioca”?!?

    • habar nu au ce e cu banii respectivi cei ce au scris articolul. este doar finantare teroretica sau au deja contract cu o firma de constructii ? la cum fac ei licitatii poate sa dureze mult si bine