Ca sa afle cat de multumiti sunt cetatenii de cum arata Timisoara si care sunt problemele orasului, primaria a cumparat un sondaj cu peste 30.000 de euro

TIMISOARA. Dupa ce studiul precedent, realizat pentru anul 2021, a relevat ca 75% dintre timisoreni erau convinsi ca Primaria nu cunoaste defel sau aproape deloc problemele reale ale locuitorilor si e ineficienta in rezolvarea lor, acum administratia Fritz comanda un nou Barometru privind Calitatea Vietii, pentru anul 2022.

Realizarea studiului a fost incredintata joi UVT pentru suma de 160.650 lei cu TVA, adica peste 32.000 de euro, iar sondajul trebuie sa fie gata, pe etape, in cel mult 8 luni.

Administratia Fritz vrea sa afle:
– opinia cetatenilor cu privire la directia in care se indreapta Timisoara
– cat de multumiti sunt cetatenii de infrastructura si facilitatile orasului
– ce perceptie generala au timisorenii asupra orasului
– cat de multumiti sunt de cartierul in care locuiesc
– gradul de satisfactie cu privire la problemele de mediu
– cat de multumiti sunt de viata personala
– sa identifice punctele tari si cele slabe ale orasului Timisoara
– care e impactul programului Timisoara Capitala Europeana a Culturii

Cel putin 1.100 de timisoreni cu varsta peste 18 ani vor fi chestionati fizic si telefonic, iar cel putin 1000 online, in cadrul acestui studiu.

La final, sociologii de la UVT vor trebui sa elaboreze un raport in care sa se regaseasca gradul de dezvoltare a cartierelor orasului, datele demografice ale respondentilor si interactiunea lor cu facilitatile, in fapt sa intocmeasca Barometrul calitatii vietii in Timisoara in 2022.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. De ce sa nu arunci cu banii ? Nu era mai simplu sa faca un sondaj de opinie direct pe pagina lor de internet ? Hai, tocati banii cat mai sunteti la butoane. Daca nici un sondaj nu sunteti in stare sa faceti in primaria aia, pentru ce mai luati salarii ? Fritz, USR, adio si n-am cuvinte.

    • USR Fritz, aceeași MIZERIE și OBICEIURI.😡
      Pleacă NEAMȚULE care nu ești…🤫. .

  2. 32000 de euro pentru 2000 de raspunsuri? Adica 16 euro per om? Sunteti bolnavi? Le dati si de mancare la aia ce raspund? Incredibil in ce tara traim. Ultimul care pleaca sa stinga lumina.

    • Domnu’ scump, se vede ca habar nu aveti ce inseamna sa faci un asemenea sondaj. Sigur oamenii care vor stea sa sune si sa isi ia toate injuraturile vor sa lucreze pe gratis, nu? Asta fara sa vorbim de conceperea intrebarilor/chestionarului, programarea lui in sistemul CATI, etc. Aveti habar cat ia sa faci un sondaj CATI (computer assisted telephone interview), mai ales daca vrei sa faci la nivel local, nu la nivel national? Cu 2 oameni daca reusesti sa faci 300 intr-o luna e bine.

      • ^Sigur oamenii care vor stea sa sune si sa isi ia toate injuraturile..^…daca din start stiti ca o sa isi ia toate injuraturile la ce mai dati 30jdemii de oiro pe sondaj?:))))))

  3. ma bucur ca bani au mers catre o universitate si nu o firma de partid sau un sondaj obosit pe feisbuc la care sa raspunda doar aplaudacii

  4. „sondajul trebuie sa fie gata, pe etape, in cel mult 8 luni”

    deci e facut pt a fi folosit in campania electorala care urmeaza. bazat pe rezultatele lu’ sondaju lu’ peshte prajit isi vor face strategia despre cum si ce sa mai minta si cum sa incerce sa prosteasca din nou lumea sa-i voteze la viitoarele alegeri

  5. Exista sondaje de opinie care costa bani, dar nu e clar daca folosesc la ceva. Mai exista si sondaje de opinie gratuite, care aduc un beneficiu enorm comunitatii, dupa cum a demonstrat istoria recenta a urbei noastre. Iata mai jos un exemplu pentru acestea din urma, asa cum a fost publicat intr-un jurnal central la vremea respectiva, sondajul de opinie nr.88 din 2019, facut de Nicolae Robu pe pagina sa de facebook.
    <>

    • Trei lucruri extrem de importante s-au întâmplat în această săptămână:
      1. S-au finalizat, conform promisiunilor, lucrările la carosabil în zona din jurul Catedralei şi Primăriei
      2. Au început lucrările de consolidare şi reabilitare a faţadei Palatului Operei şi Teatrelor
      3. S-a aprobat drept locaţie pt cea mai mare sală polivalentă a României -16.000 de locuri!- Timişoara, o parcelă a Primăriei din vecinătatea stadionului Dan Păltinişanu.
      Ştiaţi?
      Variante de răspuns:
      Da. Felicitări. Ne bucurăm.
      Nu. Felicitări. Ne bucurăm.
      „Foarte bine. Continuaţi”

    • Ha, ha! Pe pagina lui de fb…? Și cine este poate urmări o pagină? Cei care o cunosc adică cunoscuții…!!!

  6. Mda. Dl Frtiz ar trebui sa i trebe cetatenii Timisoarei ce parere au si despre locurile de parcare din fata blocurilor care nu sant asa cum sant cele din Germania …NUR FÜR ANLIEGER …adica doar pentru locatari.Noi locatarii platim taxe primariei din Timisoara fara sa avem niciun avantaj. Parcarile sant pline de masini MH, CS, HD, DJ,GJ, cere nu se misca mult timp.Asta este cam ca si cand vine vecinul sa parcheze in curtea ta si tu nu poti sa ii spui nimic ca o sa vezi semnul pacii. Daca dl Fritz o sa candideze inca o data ar trebui sa il voteze cei din judetele limitrofe pentru ca timisoreni sau cam saturat de el.

  7. cel mai simplu si ieftin.
    – opinia cetatenilor cu privire la directia in care se indreapta Timisoara – care directie ?
    – cat de multumiti sunt cetatenii de infrastructura si facilitatile orasului – aproape deloc
    – ce perceptie generala au timisorenii asupra orasului – proasta ( sunt intrebati doar timisoreni sau oameni generici de pe strada ?)
    – cat de multumiti sunt de cartierul in care locuiesc – girocului – aproape deloc
    – gradul de satisfactie cu privire la problemele de mediu – avem mediu ?
    – cat de multumiti sunt de viata personala – se poate si mai bine
    – sa identifice punctele tari si cele slabe ale orasului Timisoara – Tare : Istoria ; Slab : Prezentul
    – care e impactul programului Timisoara Capitala Europeana a Culturii – foarte proasta / vrajeala / spalare de bani / deturnare de fonduri / sunt probleme mai serioase / ” multumim ” horeca

    • Mcperete, primarul are program de audiente, poți merge să sugerezi aceste întrebări. Sau nu ai curaj decât aici, în eter?

      • O fi avand dar, din cate am vazut, lista de pasi necesari pana sa ajungi la usa primarului e destul de lunga.

  8. primul lucru pe care timisorenii ar trebui sa si-l doreasca ar fi un edil care sa-si iubeasca orasul ,sa fie „de-al locului”!

  9. Direcția este bună se sul este gresit!

  10. Timișoara actuală arată un pic mai bine decât Hersonul sau Mariupol dar să nu uităm că acolo e război adevărat,la noi sunt tranșee de la șantierele începute târziu și încă nefinalizate lucrările.

  11. de facto isi face sondaj de opinie ( politic) pe banii PMT . Ma mir ca nimeni nu se sesizeaza:)).

  12. Cartierul Ronat arata mai bine acum 100 de ani! In prezent nu ai nici trotuare, mergi prin noroaie, prin balti si ca vaca pe mijlocul drumului, fiindca trotuarul este ocupat de masinile de vanzare ale unui anume cetatean cu drepturi depline si discriminare pozitiva!!!

  13. Reabilitatorii de bulevarde (gen Cetatii, Bogdanestilor) au termene de la vechea conducere, relaxare maxima pt. actualii fritzi. Dar ce ne facem cu ritmul lucrarilor contractate in actualul mandat? Ma uit de exemplu la inlocuitorii de tevi, care sub umbrela banilor europeni, provoaca deranj maxim. E cineva din primarie implicat in graficul lucrarilor?