Incepe amenajarea heliportului de la Aerodromul Cioca din Timisoara. Aici va putea ateriza si cel mai mare elicopter al Fortelor Aeriene Romane

TIMISOARA. Elicopterele SMURD vor avea un al treilea loc unde vor putea ateriza, dupa traditionalele deja locuri de aterizare de la Spitalul Judetean si Aeroportul International Timisoara, aceasta dupa ce Consiliul Judetean va finaliza lucrarile pe care le incepe luna viitoare la Aerodromul Cioca, aeroportul utilitar al orasului.

Aici se va amenaja un heliport la standarde internationale.

CITESTE SI: Povestile Sinagogilor din Banat la un click distanta. Vor putea fi vizitate online din orice colt al lumii 

Aerodromul Coca va putea fi folosit si de ambulantele medicale private, dar si de catre cel mai mare elicopter din dotarea Fortelor Aeriene Romane, Mi-17.

Consiliul Judetean Timis anunta ca a semnat contractul pentru construirea platformei de aterizare, urmand ca in data de 10 octombrie sa inceapa lucrarile care trebuie sa fie gata in decembrie.

Serviciile achizitionate prevad si asigurarea unor utilaje, echipamente tehnologice si functionale cu montaj (grup generator de avarie, lampi balizaj, sistem luminos de aliniere la decolare, sistem APAPI, proiectoare, semnalizatoare, balizaje conice, etc.). 
Suma investita in prima faza este de 1.6 milioane lei, bani de la bugetul CJ Timis, iar in perioada imediat urmatoare, Directia de Prestari Servicii Timis va lansa o noua procedura de achizitie, de aceasta data fiind vorba de dotarile necesare operationalizarii heliportului si pistei de rulare din incinta aerodromului. Odata cu receptia lucrarilor de amenajare, vor fi depuse catre Autoritatea Aeronautică Civila toate documentele necesare in privinta autorizarii si certificarii celor doua obiective„, transmit reprezentantii Consiliului Judetean Timis.

La licitatia organizata de Directia de Prestari Servicii din cadrul CJT pentru amenajarea viitorului heliport de la aeroportul utilitar a fost inscrisa o singura oferta, cea a T.T. & Co SOLARIA GRUP (Leader) in asociere cu ABC Development Aviation SRL.

***

Va reamintim, in iulie, au inceput lucrarile pentru amenajarea terenului care apartine de Aerodromul Cioca de pe Calea Torontalului, pentru a fi pregatit sa gazduiasca festivaluri sau evenimente de mare amploare ce vor fi organizate cand Timisoara va fi Capitala Culturala a Europei.

Directia de Prestari Servicii a Consiliului Judetean Timis a pornit cu operatiuni de tasare a terenului, de amenajare a aleilor de acces si pietruirea drumurilor destinate masinilor.

De altfel, intreaga zona va fi supusa unor ample modernizari si transformari, care presupun reabilitarea cladirilor, instalatii de balizaj, platforma heliport, marcaje pista, sistem de monitorizare si iluminare, precum si o scoala de pilotaj de drone.

De asemenea, va fi achizitionat un ”HANGair”, o structura care se monteza in scurt timp si poate adaposti mii de participanti la evenimentele care vor urma, indesebi cele din cadrul programului „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii”.

Pe de alta parte, odata cu preluarea cladirilor de la Primaria Timisoara, Consiliul Judetean Timis vine si in sprijinul amatorilor de activitati aeronautice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Mioriticus spune:

    Oare cînd se ocupă domnul Nica de bătătura de la Giarmata numită descărcare de pe autostradă său ne luăm helicoptere acum cînd vom avea heliport,altfel zis batjocură maximă probabil tot Fritz este vinovat ca să rămânem la narativul domnului Nica.

  2. mihai spune:

    vezi Nica tata, sa nu-mi spui ca de fapt trebe sa aterizeze AGILUL,prietenul gastii de la putere azi.Si ai reusit sa introduci si sintagma:”Scoala de pilotaj” asa draga voua.