10 proiecte Google care au esuat lamentabil! Vezi ce greseli a facut gigantul american

In ciuda succesului rasunator la nivel mondial, Google a avut parte si de numeroase proiecte esuate. Motorul de cautare ramane cel mai mare din lume, dar iata si care au fost ideile mai putin inspirate ale Google.

Topul a realizat de site-ul How Stuff Works:

Locul 1 – Google Wave

Este cel mai mare esec al Google. Lansat in 2009, acest instrument dorea sa inlocuiasca emailul. Insa utilizatorii nu au inteles cum se foloseste acest program si nici Google nu s-a straduit sa fie prea clar. Greu de inteles, enervant, lipsit de functionalitate, proiectul a fost inchis anul urmator, in 2010.

Locul 2 – Google Video

Esec notabil pentru Google care a sperat sa detroneze Youtube cu o platforma putin atractiva pentru public. Pana la urma, Google s-a dat batut si a adoptat o noua strategie: a cumparat Youtube! Insa numele Google Video a ramas bine intiparit in lista proiectelor neinspirate.

Locul 3 – Alternativele Wikipedia

Google a incercat sa se bata si cu alte platforme, in domenii in care nu se pricepea si nu avea un avantaj. SearchWiki, Knol and SideWiki au fost niste incercari nefericite ale Google de a depasi serviciul Wikipedia. Au inceput in forta in 2008, dupa care au fost abandonate.

Locul 4 – Google Buzz

In 2010 Google a dat drumul unui serviciu care sa preia contacte de pe retelele de socializare si sa devina el insusi o retea de socializare. Contactele din agenda de Gmail erau considerate automat „prieteni” de Buzz. Prin urmare, utilizatorul Gmail era tinut la curent cu ce faceau acestia. In 2011, din lipsa de popularitate, Google a decis sa renunte la Buzz.

Locul 5 – Google Notebook si Shared Stuff

O alta idee frumoasa, dar pusa prost in practica a fost Google Notebook si Shared Stuff. Este vorba despre doua servicii interconectate cu ajutor carora utilizatorii puteau sa creeze diferite dosare pe diferite teme si impartasite cu alti utlizatori. Doar ca designul si modul de folosire nu i-a convins deloc pe internauti.

Vezi continuarea topului AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.