Iata cativa pasi importanti pentru optimizarea SEO locala!

Optimizarea SEO locală este o strategie esențială pentru afacerile cu prezență fizică sau servicii locale (zonale / regionale). Aceasta vizează creșterea vizibilității în motoarele de căutare precum Google, pentru utilizatorii care caută produse ori servicii într-o anumită zonă geografică. Strategia de Local SEO (în limba engleză) este deosebit de importantă din mai multe considerente!           

În primul rând, concurența antreprenorială pe Internet, în mediul afacerilor online, a devenit la ora actuală una foarte ridicată. Diversitatea în afaceri, în prezent, face ca aproape oriunde în lume să existe cel puțin un brand similar cu al tău, oferind aceeași categorie de servicii ori produse. În astfel de condiții, targetarea cât mai precisă și detaliată a publicului țintă este vitală. În cazul de față, vorbind despre optimizarea SEO locală, ne referim cu precădere la segmentarea pieței pe criterii geografice și demografice.

În al doilea rând, conform agenției de optimizare SEO iAgency – numărul 1 în România –, trebuie luat în calcul faptul că algoritmii Google (cel mai mare și utilizat motor de căutare la scară macro și micro, deci cel mai vizat inclusiv de optimizarea SEO locală) țin cont de cât de departe față de utilizator este localizat magazinul tău fizic, de pildă; ori sediul, de orice alt tip, în care îți desfășori activitatea. Astfel, pe principiul proximității spațiale, un business mai apropiat ca distanță de utilizator va avea un rezultat mai bun în căutările online.

În al treilea rând, nu trebuie omis nici faptul că, în zilele noastre, tot mai multe persoane navighează pe Internet și fac cumpărături online folosind smartphone-ul, în detrimentul PC-ului. În acest sens, se estimează că aproape jumătate dintre căutările efectuate pe device-urile mobile sunt de ordin local. În plus, la nivel general, statisticile arată că peste 45% din totalul de căutări pe Google urmăresc obținerea de informații cu relevanță locală.

optimizare seo

Acestea fiind zise, iată câțiva pași importanți pentru optimizarea SEO locală: 

  • Revizuirea și optimizarea site-ului web

Asigură-te că site-ul tău are un conținut de înaltă calitate, relevant pentru serviciile sau produsele tale locale. Adaugă informații de contact clare, cum ar fi numele, adresa și numărul de telefon, pe fiecare pagină a site-ului. Creează o pagină „Despre noi” care să prezinte în detaliu locația, istoria și echipa business-ului. Optimizează meta titlurile, meta descrierile și heading-urile H1 folosind cuvinte cheie relevante la nivel local.

  • Optimizare SEO locală prin Google Business Profile

Creează un profil Google (My) Business, pe care să îl completezi cu informații precise și    actuale. Adăugă fotografii de înaltă calitate ce reflectă business-ul tău. Asigură-te că adresa,            numărul de telefon și programul de funcționare sunt corecte. Solicită recenzii de la clienții     (mulțumiți) și răspunde la toate recenziile, inclusiv cele negative!

  • Creează „conținut local” de calitate

Scrie articole de blog despre subiecte relevante pentru comunitatea locală sau industria în care activezi. Include cuvinte cheie locale și specificații geografice în conținut. Promovează         evenimente locale și oferte speciale pe site-ul tau!

  • Optimizare locală pentru dispozitivele mobile

Asigură-te că site-ul tău este receptiv și se încarcă rapid pe dispozitivele mobile. Google acordă     o importanță din ce în ce mai mare experienței mobile, în clasamentele sale.

De asemenea, fii activ pe platformele de social media si participă la discuții locale, folosind hashtag-uri relevante pentru zona ta de activitate / adresabilitate. Analizează competiția și ajustează-ți strategia de optimizare permanent, utilizând instrumente de analiză, cum ar fi Google Analytics, pentru a monitoriza traficul pe site și conversiile locale.

… Și nu uita! Local SEO necesită timp și efort constant, dar poate avea un impact semnificativ asupra afacerii tale prin atragerea de clienți locali, cu adevărat interesați de oferta ta!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.