Noutati :

Un nou cartier al Padureniului se va dezvolta in curand in noua zona de case

8 aprilie, 2012 - 09:42 PM
Autor: Anonim      
Categorie: Timis
0

PADURENI. Un nou cartier este pe cale sa ia fiinta la Padureni. Dupa ce a trecut de toate fazele birocratice, noua zona de case mai are doar un pas pentru a deveni realitate.

Asta pentru ca Primaria a finalizat procedurile de inregistrare si a primit cartile funciare pentru cele 92 de parcele prevazute in noul Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Acum, Primaria are unda verde pentru a putea vinde parcelele.

„Odata obtinute cartile funciare, putem trece la ultima faza si anume organizarea licitatiei. Vrem ca pana la finalul lunii martie sa le scoatem la vanzare, sau sa le dam in concesiune, dupa caz” a explicat primarul Dorin Ignuta.

Majoritatea parcelelor au intre 500-600 metri patrati. La acor­darea lor, vor avea prioritate familiile care intrunesc conditiile Legii nr.15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte.

“Anul trecut am realizat un foraj pentru a asigura apa necesara noului PUZ. Treptat, vom face investitiile pentru asigurarea utilitatilor”, a mai spus primarul. „Suntem increzatori ca prin dezvoltarea urbanistica si prin atragerea de familii tinere si dinamice, Padureniul va primi un nou impuls si o perspectiva de viitor”. Cei care sunt interesati sa participe la licitatie, sunt asteptati la primarie pentru a primi mai multe informatii.

Demersuri pentru reamenajarea intersectiei cu drumul national

Primaria face demersuri pentru reamenajarea intersectiei dintre drumul national DN59 Timisoara – Moravita si drumul comunal care ajunge la Padureni. Aceasta este acum una din cele mai periculoase intersectii de pe drumul DN59. Drumul national este foarte aglomerat si adeseori cei care vin la Padureni sunt pusi in pericol de teribilistii din trafic care nu respecta limita de viteza si linia continua.

„Am facut un plan de reamenajare si am vorbit cu cei de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), administratorii drumului. Am cazut de acord ca investitia este prioritara, insa vor trebui urmati mai multi pasi legali si vor trebui gasite surse de finantare. Noi speram sa fie facuta anul acesta”, explica primarul.
Documentatia prevede largirea drumului si separarea benzilor de accelerare si preselectie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...