Despre Nadrag, cu dragoste din trecut spre viitor, la Timisoara si Munchen. FOTO!

NADRAG. Le pasa de localitatea in care stau. Vor sa ii puna in valoare amintirile, obiceiurile dar, in acelasi timp, sa-i creioneze viitorul. Este vorba de un proiect denumit „ Punti intergenerationale in Nadrag” (PIN) la care iau parte  elevii din Nadrag. La Universitatea de Vest Timisoara va avea loc o expozitie despre Nadrag, evenimentul urmand a avea loc in acest an si la München.

Obiectivele proiectului PIN sunt de a dezvolta capitalul social si structurile sociale in comunitate,  de a valoriza amintirile trecutului cu scopul de a sustine viitorul comunitatii Nadrag,  de a inova si profesionaliza formarea in asistenta sociala si  de a intari cooperarea internationala.

Elevii din Nadrag, cu sprijinul unor studenti ai Departamentului de Asistenta Sociala a Universitatii de Vest Timisoara , au intervievat seniorii din Nadrag cu privire la istoria vietii lor si a Nadragului. Cu rezultatele interviurilor a fost organizata o expozitie itineranta, care a fost lansata la finele anului trecut in Nadrag.

In 16 mai 2013, de la ora 11.00, expozitia  va poposi in Universitatea de Vest Timisoara, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie organizata in cadrul Facultatii de Stiinte Sociale aplicate din München (HM).

La expozitia de la Timisoara vor participa elevii cuprinsi in proiect, reprezentanti ai seniorilor intervievati , reprezentanti ai comunitatii locale. O alta etapa a acestui proiect va fi tiparirea unei lucrari de specialitate, axata pe cercetare, ce va aparea in Romania si in Germania.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...