Relatiile economice dintre Dumbravita si Szentes, intarite in urma unui proiect european

TIMISOARA. Un proiect european in valoare totala de peste 30.000 de euro care a fost atras de comuna timiseana Dumbravita, impreuna cu  localitatea ungara Szentes, cele doua fiind localitati infratite, a ajuns la final.

O delegatie formata din oamanei de afaceri maghiari din Szentes (Ungaria) a vizitat, vineri, Dumbravita, mai exact doua fabrici si o investitie intr-o sala de fitness, in cadrul acestui proiect.

Prin acest proiect companiile locale vor avea noi oportunitati de a gasi parteneri de afaceri si de a dezvolta relatii de afaceri intre cele doua tari. Grupul tinta este alcatuit din agentii economici din judetele Csongrad si Timis.

Multumesc firmelor care au participat si au contribuit la punerea in aplicare a acestui proiect. Am avut cateva proiecte transfrontaliere comune, atat cu localitatea Szentes, cat si cu alte localitati din Ungaria. Dorim ca in sesiunea 2014-2010 sa continuam aceasta colaborare si daca este posibilsa accesam mai multe fonduri europene impreuna„, a declarat Victor Malac, primarul comunei Dumbravita

Proiectul propus nu are ca scop generarea  de profit, ci  isi propune sa sprijine initiativele comunitare, coeziunea economica si sociala.

Localitatea Dumbravita din judetul Timis are atrase sase proiecte europene in valoare totala de peste 300.000 de euro, pe mai multe domenii, precum drumuri, transport, sanatate, invatamant.

Foto: Virgil Simonescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...