Din suflet, alinare pentru inima si suferinta! Gesturile mari si caritatea sunt la ele acasa in comuna Masloc

ALIOS. Sunt momente cand un gest, o vorba buna dau sperante celor, care din varii motive, au probleme in viata, trec prin situatii grele. La Alios, de mai bine de noua ani, AlCar, partenera asociatiei caritabile germane Pro Romania e.V., aduce pe chipul semenilor o raza de bucurie, un ajutor venit din suflet pentru suflet. Ultima actiune de caritate a vizat tinerii prin donarea unui semineu pentru Clubul din Alios, loc unde acestia petrec timpul liber.

Incepand din anul 1992, Pro Romania e.V. a realizat in Alios o serie de actiuni caritabile: construirea unui grup sanitar cu apa curenta la scoala cu clasele I-VIII si Gradinita; intr-ajutorarea localnicilor cu produse alimentare, imbracaminte si lemne de foc. Doi ani mai tarziu, ia fiinta asociatia de caritate Alcar ca partener a Asociatiei de caritate germana Pro Romania. Alcar a avut ca si activitate principala actele de binefacere pentru persoanele nevoiase si cele cu dizabilitati constand in donaţii in haine si bunuri de uz casnic (anual persoanele cu dizabilitati beneficiaza de 25 kg de haine.

De-a lungul anilor, activitaţile s-au diversificat. Elevii cu venituri familiale mici dar cu competente ridicate au primit si primesc si astazi burse şcolare. AlCar a  reparat si reamenajat fosta cantina a scolii Alios, a organizat cursuri gratuite sau cu preturi simbolice pentru tinerii interesaţi de limba germana, muzica, mecanica, informatica ori astronomie, a facut donatii pentru victimele inundatiilor din Moldova (2010), a sprijinit talentele locale (eleva Mihaela Stan a primit un costum popular din regiunea Maramureş necesar la spectacole folclorice).

De asemenea, au fost organizate excursii in Germania sau in tara si s-a instalat o conexiunie wireless la sediul AlCar avand raza de acoperire de 250m. Pentru acest an, asociatia si-a propus urmatoarele obiective: organizarea in luna martie a unei excursii „Turul  Romaniei”, eveniment organizat de ProRomania, la care pot participa si persoane din Alios; donarea de aparatura medicala Centrului de Medicina Integrata din Masloc, organizarea de cursuri de astronomie gratuite pentru cei interesaţi (curs ţinut de Marius Marginean, astronom amator), largirea razei de acoperire a conexiunii de internet gratuit.

Echipa asociatiei este alcatuita din 19 membri insa numarul acestora este completat, ori de cate ori e nevoie, de persoane ce sprijina actiunile de caritate. In fruntea asociatiei se afla un Consiliu directot alcatuit din presedinta Cornea Rodica, vicepresedinta Runcan Rodica, Calin si Marius Marginean (membrii in consiliul de conducere). Un inimos membru, cu o activitate importanta in asociatie este si Tomuta Lenuta. Pentru tot ce au intreprins pana acum pentru semenii lor merita toate aprecierile!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...