2012- an de exceptie pentru ”Hora Belintului”

BELINT. Au demonstrat ca au talent si pasiune pentru folclorul autentic romanesc. Suitele de dansuri din Banatul de ses, deal si munte, din Moldova, din Bihor, Tara Fagarasului, Oas si Oltenia fac parte din repertoriul ansamblului alcatuit din dansatori de la varsta gradinitei pana la cea a studentiei.

Au primit aprecierile publicului oriunde au evoluat fie ca a fost vorba de rugi, festivaluri judetene, nationale ori internationale. Dupa un an plin de spectacole, au petrecut impreuna sarbatorile de iarna, asa cum o fac de ani buni. Au fost la colindat in zilele de dinaintea Craciunului la toti dansatorii, dar si la toate portile deschise ale belintenilor.

In 27 pe 28 decembrie au avut petrecerea de sfarsit de an la Baile Herculane unde le-a fost alaturi ansamblul prieten „Alunelul” din Pielesti (Dolj).  Este vorba de mandria belintenilor- ansamblul ”Hora Belintului”. Acesta este condus de profesorii Ioan Popovici si Vasi Gheorghita Puiu, de coregraful Adrian Zimbran, fiind sprijinit financiar de catre admnistratia locala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.