Noutati :

Parteneriat pentru viitorul comunei timisene Pischia. Se introduce programul after school!

24 februarie, 2012 - 10:49 AM
Autor: Anonim      
Categorie: Timis
1

PISCHIA. Elevii scolii din Pischia vor avea posibilitatea sa isi faca temele nu acasa, asa cum se intampla pana acum, ci chiar la scoala. Aceasta deoarece administratia locala doreste sa implementeze programul after- school.

,,Cine a trecut prin Pischia, a vazut, in centru, peste drum de Primarie, scoala mea. Este o scoala frumoasa, cu multi copii, clase luminoase, profesori buni, laboratoare de calculatoare si biologie, o curte mare si multa harmalaie… Daca treceti prin Pischia, inainte de izvorul cu apa minerala opriti si la scoala mea.” Acestea sunt gandurile sincere ale unuia dintre elevii scolii din Pischia, un loc unde, dincolo de educatie se formeaza viitorul comunei.

Invatamantul din acesta comuna a reprezentat in ultimii ani o preocupare permanenta si constanta pentru Consiliul Local Pischia si Primaria Pischia. Cladirea in care functioneaza Gradinita Pischia urmeaza sa intre intr-un program de reparatie capitala in vara acestui an.

Pentru a veni in sprijinul parintilor, in acest an scolar, cu sprijinul Primariei Pischia si a Consiliului Local Pischia, se interntioneaza infiintarea programului prelungit la Gradinita Pischia. De asemenea, sunt sanse mari ca, beneficiind si de implicarea parintilor,  la scoala cu clasle I-VIII Pischia si scoala cu clasele I-VIII Bencecu de Sus, sa fie introdus programul  After- school (,,scoala dupa scoala”).

”Atat noi, cei din conducerea primariei, dar şi consilierii locali, avem obligatia de a sprijini, cu prioritate, scolile si gradinitele din comuna. Primaria a facut si va face eforturi deosebite  pentru a asigura elevilor si profesorilor conditii foarte bune in care sa isi desfasoare activitatea. Investitia in invatamant, desi nu aduce beneficii imediate, poate aduce satisfactii enorme in timp deoarece viitorul acestei comune sunt copiii, elevii si prescolarii de astazi. Ca primar, eu cred in copiii si, implicit, in viitorul Pischiei” spune primarul Ioan Sas.

Scoala cu clasele I-VIII Pischia are sase structuri arondate: scoala cu clasele I-VIII Bencecu de Sus, scoala cu clasele I-IV Murani, Gradinita P.N. Pischia, Gradinita P.N. Bencecu de Sus, Gradinita P.N. Murani si Gradinita P.N. Bencecu de Jos. In unitatile scolare de pe raza comunei invata un numar de  348 de copii (118 prescolari, 104 elevi in clasele I-IV, 126 elevi in clasele V-VIII) din care 112 se afla in plasament maternal iar 47 sunt elevi cu cerinte educative speciale. Cursurile se desfasoara in cladiri renovate care au incalzire centrala, apa curenta iar mobilierul scolar si materialul didactic au fost achizitionate in anul 2006.

La scolile din Pischia si Bencecu de Sus, de curand, a fost instalat un sistem de supraveghere video. ”Avem cadre didactice devotate educatiei copiilor. Obiectivul nostru principal este cuprinderea in gradinite si scoli a tuturor copiilor din comuna si reducerea migratiei spre alte unitati scolare. Numai un numar suficient de mare de elevi permite mentinerea numarului de clase si grupe, eliminand astfel riscul de comasare a unitatilor scolare. Pentru a se bucura de succes, orice demers al scolii, trebuie sa fie sprijinit si sustinut de parintii elevilor si de administratia publica locala” spune prof. Kristina Kalmar, directoarea scolii cu clasele I-VIII Pischia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. /La aspect si la dotare/Nota-i buna,excelent/Cand trecem la invatatura/Rezultatu-i,repetent/