Noutati :

Nicolae Robu nu vrea ca Primaria Timisoara sa cumpere Casa Muhle: Nu merita banii. Vezi cat face!

28 ianuarie, 2014 - 11:49 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Doua evaluari, doua preturi foarte diferite! Dupa ce in noiembrie anul trecut proprietarii Casei Muhle, clanul Stanca, au trimis Primariei Timisoara rezultatul evaluarii facute de un expert tocmit de ei, neincrezator in sume, Nicolae Robu a cerut si el sa fie efectuata o evaluare. Aceasta in eventualitatea unei cumparari a Casei Muhle de catre municipalitate.

Intre sumele avansate de clanul Stanca si cele primite de primar in urma cu cateva zile de la propriii experti  este o diferenta de aproape 1 milion de euro.

Tiganii cred ca terenul + constructia in ruina de pe bulevardul Mihai Viteazu din Timisoara valoreaza aproape 1 milion si jumatate de euro, in vreme ce evaluarea lui Nicolae Robu arata ca totul ar fi cam 500.000 de euro.

Proprietarii Casei Muhle ne-au anuntat ca doresc sa vanda acea proprietate imobiliara dupa ce noi am initiat acele procese impotriva lor. In 18 noiembrie 2013 proprietarul imobilului ne-a transmis o evaluare a acestuia din care rezulta ca valoarea constructiilor ar fi 117.000 euro, iar valoarea terenului 1.317.259 euro. In total, valoarea acelei proprietati imobiliare ar fi, dupa expertiza proprietarului, facuta desigur cu experti autorizati, 1.433.796 euro. Am comandat si noi o evaluare si conform evaluarii realizata de firma careia ne-am adresat noi rezulta ca valoarea constructiilor ar fi de 37.097 euro, iar valoarea terenului de 469.387 euro. Valoarea totala ar fi 506.387 euro„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Ultimul cuvant in privinta oportunitatii achizitionarii acestei proprietati imobiliare de catre municipalitate il vor avea consilierii locali care vor stabili prin vot daca se vor incepe sau nu negocierile cu proprietarii. Pozitia primarului e una ferma.

Voi prezenta aceste informatii si CL si voi cere sa se pronunte, dar imi voi spune punctul de vedere si in fata consiliului. Consider ca acea proprietate nu merita suma de 500.000 de euro si ca, prin urmare, nu este de interes pentru Primarie. Dupa parerea mea, daca Primaria ar achizitiona acel imobil, si-ar asuma o mare problema, cea a aducerii acelei case la starea initiala. Dupa toate degradarile care au avut loc, aducerea acelei case la starea initiala nu va fi deloc usoara si nu cred ca are rost sa se incurce Primaria cu o problema creata de un proprietar iresponsabil.  Eu consider ca nu trebuie cumparata. Nu avem ce discuta cu proprietarii… Nu putem sa ne legam de picioare o piatra de moara, cum ar fi aceasta proprietate„, a spus Nicolae Robu.

Intrebat de ce s-a facut totusi evaluare, daca el nu dorea sa cumpere casa, primarul a raspuns ca era nevoie ca si primaria sa calculeze pretul, pentru a putea oferi un raspuns final.

„Pentru ca trebuie sa vedem, daca este cu un euro, ar fi meritat sa o cumparam. Deci noi ca sa dam un raspuns final, trebuie sa avem o evaluare”, a spus Robu.

Primarul este convins ca florarul cel mai de seama pe care l-a avut Timisoara poate fi omagiat si altfel decat prin cumpararea fostei sale vile si transformarea ei intr-un muzeu.

Noi putem sa omagiem personalitatea lui Wilhelm Muhle si am facut-o, dupa cum se stie, am realizat o statuie si am amplasat-o in Parcul Rozelor, merita recunostinta noastra si omagiul nostru si Arpad Muhle, dar prin forme care sa nu ne creeze probleme„, a adaugat primarul Timisoarei.

FOTO: Adrian PiclisanInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. Domnule Robu din cei 500.000 cat a afost facuta evaluarea, scadeti costul de refacere a acestei case. Daca refacerea costa 300.000 euro, oferiti tiganului 200.000 euro.

    • Sper ca cele 3 pareri exprimate aici, toate favorabile unei „tranzactii” pe bani publici, cu niste „proprietari” ilegitimi, nu reprezinta si opinia generala a timisorenilor si se datoreaza doar lipsei de informare completa si corecta! Mai retineti si ca acest imobil a fost obtinut prin frauda si fara a respecta legi elementare de protectie si instrainare, ca monument istoric si ca exista solutii de recuperare a lui si chiar de raspundere penala a falsului proprietar, daca se vrea! Dl. primar a declarat anterior ca a inceput aceste demersuri, ar trebui somat sa arate presei si opiniei publice documentele si stadiul actiunii in justitie! Ca principiu, nici n-ar trebui sa se puna vreodata problema unei negicieri cu infractorii, ci doar a actiunilor legale reparatorii si de raspundere penala fata de hoti! Mai ganditi-va când ati fi de acord cu o cumparare din banii noastri ai tuturor, daca nu cumva va plasati in situatia prostului: si f’…si cu banii luati!!!

  2. retrocedati tot centrul orasul tiganilor si dupa aia o sa va puna rromii taxa de acces…poate asa MERITA sa se gandeasca d-nul ROBU

  3. dom primar decit sa dati suma asta pe microbuze cumparati casa si transformati locul in muzeul al gradinaritului al cultivarii trandafirilor daca nu va pasa de istoria orasului dati-o la tigani

  4. Aici are dreptate Robu. De banii astia mai bine facem ceva pt spitale decat sa luam o casa…fie ea si a lui Muhle. Problema e alta: nu trebuie sa ajunga casele pe mana tziganilor…solutia nu e sa le cumparam pe toate inapoi cu banii stabiliti pe tzigani.