Noutati :

Investitiile comunei Iecea Mare pentru anul 2012. Vezi ce planuri are primarul Ovidiu Codrescu!

8 aprilie, 2012 - 09:54 PM
Autor: Anonim      
Categorie: Timis
0

IECEA MARE. Comuna Iecea Mare este una dintre localitatile alese de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului pentru a construi o gradinita noua in care sa invete cei mai mici locuitori.

Si Primaria din Iecea Mare va avea o contributie importanta in acest proiect. Dar ce prevede proiectul? Mai exact, la Iecea Mare se va construi o gradinita prin Programul Unitatea de Management a Proiectelor pentru Modernizarea Retelei scolare si Universitare, implementat prin programul Reforma Educatiei Timpurii, cu bani care provin, in mare masura, de la Uniunea Europeana.

Potrivit primarului comunei Iecea Mare, Ovidiu Codrescu, si Consiliul Local va contribui cu suma de 326.000 de lei drept cofinantare, bani care vor fi cheltuiti pe amenajarea curtii si pe utilitati. Noua gradinita va fi una cu program normal si va fi construita pe strada Francisc Baizer.

Ea va putea gazdui, in cele doua sali de grupa, un numar de aproximativ 60 de copii si va avea toate dotarile necesare. In prezent, proiectul este in faza de licitatie, urmand a se stabili cine va construi efectiv imobilul.

Un alt proiect important in care se implica Primaria Iecea Mare este consolidarea Bisericii Ortodoxe. Lucrarile deja sunt incepute si urmeaza sa fie finalizate in scurt timp. Primaria participa si aici cu o importanta suma de bani, in urma discutiilor purtate de primarul Ovidiu Codrescu cu preotul Marius Podereu si enoriasii din comuna.

Alaturi de cele doua mari proiecte, Primaria Iecea Mare si-a mai propus, pentru anul 2012 si altele, printre care se numara finalizarea proiectului „Extindere gospodarie de apa in localitatea Iecea Mare, staţie de potabilizare, rezervor de apa, staţie de pompare si reţea de aducţiune intre foraje“, dar si pietruirea strazilor de la periferia localitatii.

De asemenea, la capitolul drumuri se mai inscriu si cel putin alte doua sosele secundare ce urmeaza a fi asfaltate, dar si acoperirea cu strat de uzura a drumului comunal DC 14, care face legatura intre localitatile Iecea Mare si Lenauheim.

Printre prioritatile Primariei Iecea Mare se mai numara, in acest an, si infiintarea unui centru social de zi, dar si cateva investitii la caminul cultural din localitate. in privinta caminului cultural, primaria a depus un proiect la Ministerul Dezvoltarii pentru reabilitarea in totalitate a acestuia, iar acum se asteapta finantarea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...