Noutati :

Hora Belintului a facut spectacol la Madeira, in Portugalia!

22 septembrie, 2012 - 01:59 PM
Autor: Anonim      
Categorie: Timis
0

BELINT. Ansamblul Hora Belintului a participat la Festivalul Intenational de Folclor din orasul Ponta  do Sol, din Insula Madeira (Portugalia). La acest festival au mai participat ansambluri folclorice din Franta, Belgia, Venezuela, Insulele Azore si doua ansambluri din Madeira.

Spectacolele au avut loc in perioada 27 august – 3 septembrie 2012. Primul spectacol a foat marti seara, in capitala provinciei, orasul Funchal, in cadrul manifestarii Saptamana Europeana de Folclor din Funchal. Aici au fost prezenti si o parte din cei aproximativ 120 de romani care lucreaza pe aceasta insula. Multi dintre ei si-au luat liber de la serviciu pentru a putea veni la spectacol, iar la sfarsitul reprezentatiei noastre au urcat pe scena pentru a oferi cate un buchet de flori tuturor fetelor din ansamblu si pentru a face poze cu noi. Au fost momente foarte emotionante pe care cu greu poti sa le descri in cuvinte dar care au ramas in sufletul si amintirea tuturor.

Urmatorul spectacol a avut loc joi, 30 august, la Centrul Cultural John Dos Passos din Ponta do Sol, unde au mai evoluat ansamblul Dos Patrias din Venezuela si cel din Ponta do Sol. Tot in aceasta zi, la primaria din Ponta do Sol, a avut loc intalnirea dintre delegatiile formatiilor prezente si primarul orasului, ocazie cu care s-a inmanat placheta orasului.

Sambata,1 septembrie, incepand cu ora 14, toate formatiile prezente au sustinut cate un program mai scurt care sa fie reprezentativ pentru tara pe care o reprezinta, program care a fost televizat si transmis pe TV Portugalia International. Seara, cu o parada a tuturor formatiilor prezente si in prezenta a cateva sute de spectatori, a inceput spectacolul din cadrul celei de a XV editii a Festivalului International de Folclor – Ponta do Sol.

Scena amenajata in aer liber, pe malul oceanului,  parca era desprinsa dintr-un basm fiind o explozie de verdeata si culoare cu foarte multe aranjamente de flori naturale exotice.

Organizatorii au conceput programul zilnic in asa fel incat cei prezenti sa se bucure cat mai mult de frumusetea acestei zone, situate la 1000 de km de continentul european, care este un paradis al naturii, cu sute de gradini pline de vegetatie luxurianta,  numita pe drept cuvant Insula Eternei Primaveri. in fiecare zi am fost dusi sa vizitam locuri foarte frumoase de pe insula, unde s-au facut foarte multe poze dar nu a lipsit timpul pentru a face baie zilnic in ocean.

La reusita acestei deplasari un rol foarte important l-a avut Ciprian But un om deosebit, roman din Lugoj care lucreaza in Madeira de 11 ani. Poate ca unii si-l mai amintesc deoarece a jucat fotbal la Bega Belint intr-o anumita perioada. Si-a luat concediu o saptamana  si a stat impreuna cu ansamblul din Belint 24 de ore din 24, din momentul aterizarii avionului la sosire, pana in momentul decolarii la plecare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...