Noutati :

Din Biled la Montpellier, o colaborare francofona! Timisul, cu un pas mai aproape de Franta

24 noiembrie, 2011 - 10:40 AM
Autor: Anonim      
Categorie: Timis
2

BILED. Versuri, proza, desene, corespondenta cu tineri din tara lui Voltaire si Baudelaire, dragostea fata de limba franceza. De toate astea au parte elevi bilezeni sub indrumarea profesoarei Corina Fenichiu.

De circa doi ani, cativa talentati adolescenti de la scoala din Biled au inceput o colaborare Asociatia”Les Compagnons Balladins” din Montpellier, Franta.

De mai bine de sase ani, actorul si regizorul francez Emilien Casali ofera tinerilor francofoni din intreaga lume posibilitatea de a se exprima prin versuri, proza si desene, de a-si imbogati cunostintele de limba franceza si de a invata franceza altfel: prin joc, prin imaginatie si prin creativitate.

Incepand din anul 2009, elevi bilezeni, sub indrumarea profesoarei Corina Fenichiu, au inceput o stransa colaborare cu Asociatia „Les Compagnons Balladins” din Montpellier, Franta. Lucrarile tinerilor din Biled se gasesc pe internet, accesand site-ul oficial al asociatiei http://compballadins.populus.ch/.

Mai multi elevi au castigat numeroase diplome in cadrul acestui parteneriat si care astfel s-au facut cunoscuti, atat pe ei cat si scoala si comuna Biled, in intreaga lume fracofona: Alina David (clasa a X-a B, la desen), Camelia Ardelean (clasa a X-a A, la desen) si Diana Caienar (clasa a VII-a A, la poezie).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pacat ca astfel de profesori, buni, valorosi, stau uitati prin sate, iar in orase clocesc pe posturi niste babe plictisite sau niste pupeze cu pile. Pacat ca profesori ca si aceasta profa nici nu sunt bagati in seama si sunt tratati cu sictir. Pun pariu ca unele babe din Timisoara nici n-au auzit unde e Montpellier, darmite sa-si mai strice din timpul lor liber ca sa faca activitati extracurriculare. Si uityte asa, expiratele din oras au bani, blanuri si faima, pe nimic, iar proastele de la sat primesc cate un sfert de pagina intr-un ziar, cand isi aminteste cineva de ele….

  2. Asta-i fosta mea diriga, cea mai sooper profa din cate am avut vreodata. Imi e draga si am sa o respect toata viata.