Noutati :

Comuna Dumbravita din judetul Timis se dezvolta pe bani europeni

17 ianuarie, 2012 - 09:25 PM
Autor: Anonim      
Categorie: Timis
5

TIMIS. Incubator de afaceri, linie de troleibuz si extindere canalizare. Sunt doar cateva proiecte de care beneficiaza una dintre cele mai bogate commune din Timis: Dumbravita!

Cinci proiecte transfrontaliere a reusit Primaria Dumbravita sa castige anul trecut din cele sapte depuse. “ Hotspot WI-FI”, este denumirea unui  proiect avand o valoare totala de 55. 010 de euro. Prin acesta se va oferi internet gratuit in zona centrala a comunei. Un alt proiect, intitulat “Drumuri europene pentru a facilita accesul intre localitatile Dumbravita si Balastya” (in valoare totala de 271.190 de euro), vizeaza realizarea proiectului tehnic pentru mai multe strazi din Dumbravita.

Proiectul ”Ajutor European pentru sanatatea comunitatilor din Dumbravita si Derekegyhaz”  (in valoare totala de  96.880 euro) are ca finalitate implementarea unui sistem pentru apelurile de urgenta. Alte doua proiecte castigate de catre Primaria Dumbravita, “Centrul euroregional de excelenta ”,  in valoare totala de 70.920 euro si “ Colaborare transfrontaliera pentru imbunatatirea mediului de afaceri”, in valoare totala de 37.540 euro, vor dezvolta relatiile transfrontaliere intre tineri, respectiv mediul de afaceri. In curand urmeaza a se semna aceste contracte de finantare si a se trece la implementarea lor.

Colaborarea cu Municipiul Timisoara a dat roade, in sensul ca in acest an se vor implementa doua proiecte in parteneriat, castigate prin Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Vest. Este vorba de proiectul “Structuri locale pentru sprijinirea afacerilor in Comuna Dumbravita – Incubator de afaceri “ in valoare de  4.840.672,15  lei.

Incubatorul de afaceri de la Dumbravita urmareste sa contribuie la sprijinirea demararii unor afaceri si va cuprinde spatii destinate productiei si serviciilor. Al doilea proiect , “Extindere retea troleibuz Dumbravita (Accesibilizarea  zonei prin  extinderea retelei de troleibuze Timisoara – Dumbravita)”, in valoare  13.742.178,31 lei, va conecta comuna la transportul urban timisorean.

In decembrie 2011, tot la ADR Vest, prin Planul Integrat de Dezvoltare al Polului de Crestere Timisoara, cele doua localitati au depus un proiect comun cu titlul “Centru de zi pentru ingrijirea copiilor in comuna Dumbravita“, in valoare de  7.898.468,40 lei.

De asemenea, un proiect foarte important a fost castigat in anul 2011 prin Programul de finantare al Administratia  Fondului de Mediu: “Extinderea retelei de canalizare a apelor uzate menajere din Comuna Dumbravita”.

Acest proiect este in valoare de 1.360.142 euro si va rezolva in mare parte obiectivele propuse privind sisteme integrate de alimentare cu apa, statii de tratare, protectia resurselor de apa, canalizare si statii de epurare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Beehhee-la TV ! Cine dracu se uita la televiziunea behehe! Strazi neasfaltate,Lipsa marcaje pietonale( in centru linga gradinita ) basculante si cifa cu betoane trec nestingherite,caini vagabonzi ,apa de la robinete plina de calcar-netratata,ceasuri de apa radio nefunctionale, politistii locali de negasit, behehe ! Vizionare placuta!

  2. canalizariles varza vezi intersectia strazilor Neptun cu Fregventia.Se dau autorizati ptr cladiri cu 4 apartamente pe o str undes casi iara canalizarea nu face fata este sub dimensionata cine a proiectato a gindito prost,iar cine a executato a facuto de toata jena vezi pe coltul str Neptun cu Fregventia pute de-ti vine sa-ti versi matele oare pina cind.Vedeti ca refuleaza dejectile afara

  3. Dece oare pute a mortaciune in dreptul restaurantului Turcesc acela de lemn la intrare in Dumbravita,de ce apa este plina cu calcar si nu este filtrata

  4. Oare se va repeta situatia ierni trecute cind zapada ne ingreuna mersu cu masina dar ce sa mai zic de mersul pe jos.Acuma vad ca actualul primar se gindeste sa fie altfel si sa se gindeasca la cetateni din comuna plugurile sunt pe strazi FELICITARI de-a Bunul Dumnezeu ca sa fie si in continuare tot asa in iarna asta si-n iernile viitoare

  5. Cum este cu autorizatiile emise ptr vile cu doua apartamente care ulterior se subapartamenteaza si rezulta fapticu de pe teren adica trei ori patru apartamente pe suprafete de 600mp .Aceasta chichita oare acesti samsari au gasito singuri ori au fost ajutati de cine din primarie,a ce miroasa[spaga,mita ori…..[samsari gen Cionca,peter ichim etc]