Noutati :

Busuiocul Remetean, la editia a IV-a: o adevarata sarbatoare a cantului, dansului si portului popular

3 septembrie, 2012 - 01:49 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: Timis
1


A IV-a editie a Festivalului de Folclor Busuiocul Remetean va aduce invitati de marca in fata locuitorilor din Remetea. Ansambluri din intreg judetul Timis si solisti renumiti vor incanta publicul.

Festivalul va avea loc in 9 septembrie. Pe afisul acestei a 4-a editii sunt prezente ansamblurile: Ghiocelul din comuna Giroc, Cununa Timisului din comuna Ghiroda, Mosnitana din comuna Mosnita, ansamblurile de dansuri populare din Traian Vuia, Deta si cel al etniei de sarbi din Recas, Doina Aiudeana din localitatea Aiud si ansamblul gazda – Flori Remetene din comuna Remetea.

Invitatii speciali ai evenimentului sunt Pera Todorovici, Traian Inea – interpretul celebrului cantec “Pusca si cureaua lata”, Valeria Codureanu si Florin Boita.
Festivalul va incepe duminica la ora 15, cu traditionala defilare a alaiului de invitati de la Primaria Remetea la biserica ortodoxa, cu punct final Caminul Cultural unde este amenajata scena de spectacol. Deschiderea oficiala va avea loc la ora 16.

Folclorul este un mijloc important de consolidare a identitatii culturale iar din acest motiv consideram ca merita sa-i acordam un interes aparte. Asa am decis, in anul 2009, sa initiem si sa sustinem acest festival destinat promovarii tezaurului spiritual. Festivalul Folcloric “Busuiocul Remetean” este o adevarata sarbatoare a cantului, dansului si portului popular si aduce pe scena ansambluri folclorice, dansatori si solisti de marca”, spune Horatiu Rada – initiator “Busuiocul Remetean, presedinte Rotary Cetate Timisoara 2012-2013.

Festivalul Folcloric „Busuiocul Remetean” a inceput sa isi scrie paginile de istorie la initiativa unor oameni iubitori de arta populara, din dorinta de a promova portul si dansul popular.

Inca de la prima editie, Clubul Rotary Cetate Timisoara este organizatorul principal al acestui eveniment.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Fumoasa abordare totusi cred ca sunt inca multe de sups. Cu toate acestea ma bucur ca a fost abordata aceasta tema. O sa marchez acest site pentru a reveni mai tarziu, trebuie analizata

    http://www.tst1.sbox.com