Noutati :

Bugetul comunei Lenauheim pe 2012 este mai mare decat cel de anul trecut cu aproape 800.000 lei

20 februarie, 2012 - 01:51 PM
Autor: Anonim      
Categorie: Timis
0

LENAUHEIM. In sedinta  din data de 8 februarie 2012, consilierii locali au adoptat bugetul comunei pe acest an. Este un buget mai mare fata de anul trecut cu aproape 800 de mii de lei: de la 5,2 milioane de lei in 2011 la 5,9 milioane de lei in acest an.


In anul 2011, veniturile proprii ale comunei erau de 1.477 mii lei. In 2012, acestea sunt de 1.784 mii lei. Finantele judetene vor vira bugetului local si banii pentru asistenta sociala si invatamant: 218 mii lei pentru asistenti personali al persoanelor cu handicap, 6 mii lei pentru incalzire locuinte, 1.758 mii lei pentru invatamant. Fondul de rulment (excedentul din 2011) in suma de 425 mii lei va fi utilizat la investitii in iluminatul public.

Pentru echilibrarea bugetului din sumele defalcate din impozitul pe venit se vor primi 1.562 mii lei iar din cele pe TVA se vor mai alte 487 mii lei.

Este un buget echilibrat, realist dar și mai mare ca anul trecut. Au crescut sumele din veniturile propii, alocarile pentru școli și gradinite și altele. Este posibil ca la rectificarile din partea a doua a anului, comuna sa mai primeasca bani” a declarat Ilie Suciu, primarul comunei Lenauheim.

Pentru 2012, administratia locala are ca obietive prioritare o serie de investitii in infrastructura comunei.

Din bugetul de anul trecut, la care se vor adauga sume din cel din 2012, vrem sa schimbam sistemul de iluminat stradal periferic, cel de pe strazile laterale. In perioada imediat urmatoare, cand conditiile meteo o vor permite, vor demara lucrarile si la un drum de exploatare agricola pe o lungime de 7,5 kilometri. Nu vom omite nici investitiile in asfaltarea drumurilor din comuna. Concret, vor fi asfaltate in total 8,7 kilometri de drumuri din toate cele trei localitati componente si se va face reabilitarea DC 14 Lenauheim- Iecea Mare. De asemenea, vom continua lucrarile de izolatii la scolile din Lenauheim si Grabat. Cat priveste gradinita din Bulgarus am toata convingerea ca va intra in 2012 in reabilitare totala, fondurile fiind asigurate de catre Banca Mondiala. Doar incalzirea la aceata gradinita o vom suporta din bugetul local. As vrea sa mai anunt locuitorii comunei ca, cel mai probabil din luna aprilie, vom avea din nou post de politie in comuna, cu patru politiști. Am facut demersuri la nivel judetean pentru ca acesta sa revina in Lenauheim dupa ce s-a mutat la Periam”, a mai spus primarul Ilie Suciu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...