Noutati :

Investitie de un milion de euro la Lugoj. O veche cazarma se va transforma in scoala generala si liceu!

20 iunie, 2013 - 09:52 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ECONOMIC
0

LUGOJ. Sute de copii din Lugoj vor putea sa urmeze o scoala privata care se va construi, in municipiu, pe locul unei vechi cazarme militare ce va fi complet reabilitata. Investitia se ridica la peste un milion de euro.

Ionel Tutac, presedintele Asociatiei ”Legamantul harului” a declarat ca, daca in acest moment la Lugoj functioneaza o gradinita si o scoala primara private, ambele acreditate de Minisetrul Educatiei, peste trei ani copiii vor putea urma si cursurile unei scoli gimnaziale si chiar liceale.

Avem aproximativ 300 de elevi care invata la gradinita si la scoala primara, in acest moment, ambele acreditate de Ministerul Educatiei si construite pe ruinele unei foste scoli evreiesti. La rugamintea parintilor am dorit extinderea acestor unitati de invatamant. Intentia este sa dezvoltam clasele V-VIII, sa facem o scoala de meserii si liceul. Proiectul trebuie finalizat in 3 ani. Nadajduim ca in perioada asta sa aducem resursele necesare pentru finalizarea lui„, a declarat Ionel Tutac.

Presedintele Asociatiei ”Legamantul harului” spune ca este vorba despte un milion de euro, bani ce vor proveni atat din donatii, cat si din resurse proprii.

Va fi o scoala pentru copii, indiferent de etnie si confesiune. Avem la ora actuala 35 de locuri de munca la scoala si la gradinita, iar odata cu dezvoltarea unitatilor de invatamant vor fi si mai multe locuri de munca„, a mai spus Tutac.

Dintre cei aproximativ 300 de elevi care invata deja la gradinita sau la scoala primara, 40 au burse sociale, iar ceilalti platesc o taxa de scolarizare de 250 de lei punar la care se mai adauga si alte taxe cum ar fi pentru mancare ori after-school.

Undeva la 500 de lei pe luna sunt taxele, in total, pentru cei care aleg sa manance ori sa stea si dupa scoala. In programul de after-school sunt tot felul de activitati de la invatarea de limbi straine ori calculator pana la cursuri de inot ori practicarea unor sporturi„, a mai spus Tutac.

Investitia in scoala primara si gradinita a fost de aproximativ 700.000 de euro, bani din resurse proprii. Gradinita a fost acreditata de Ministerul Educatiei in anul 2007, iar scoala primara un an mai tarziu, in 2008.

Sursa foto: RedesteptareaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...