Podurile si pasajele de pe Centura Sud Timisoara, provocarea muncitorilor lui Umbrarescu. Soseaua trebuie sa fie gata in iulie. Video

TIMISOARA. Schimbari insemnate pe santierul Centurii Sud Timisoara de la o saptamana la alta.

CITESTE SI: Umbrarescu si-a mobilizat utilajele de sapat tunelurile pentru ursi pe Autostrada Vestului, la Margina. Foto 

Soseaua a trecut de 75% realizare, iar firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu continua sa lucreze cu peste 500 de oameni in teren, 24 de ore din 24, determinat sa termine lucrarile pana la finele lunii iulie, asa cum s-a angajat prin contract. De altfel, la ultima vizita pe santier, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu dadea asigurari ca antreprenorul se va tine de cuvant, iar imaginile surprinse la fata locului o confirma, spun constructori care nu au legatura cu obiectivul de infrastructura.

Marea provocare o reprezinta acum finalizarea podurilor si podetelor de pe traseu, aflate in diferite stadii de executie. Ele au fost trecute in revista in imagini aeriene filmate cu drona de catre cititorul opiniatimisoarei.ro care, ca de fiecare data, ni le-a trimis la redactie si caruia ii multumim.

Pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud, saptamâna care se incheie a fost la fel de intensa, cu circa 550 de persoane angrenate in activitatile specifice. Au continuat lucrarile la poduri si pasaje, la santuri, umpluturi, la consolidarea terasamentului, ori la asternerea stratului de baza pe mai multe sectoare, inclusiv la intersectiile si giratiile de pe traseu. De asemenea, s-a lucrat la montarea de parapet fonoabsorbant in zona Mosnita Noua si la cele doua parcari care vor fi pe traseu.
La partea de drum se lucreaza full time, 24 de ore din 24, in 2 schimburi. La partea de structuri se lucreaza cât permite lumina zilei„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

CITESTE SI: Se monteaza primul parapet pietonal la un pod peste Bega, se amenajeaza parcarile de pe traseu si se pun panourile fonoabsorbante. Centura Sud Timisoara a trecut de 75% realizare. Foto

Zilele trecute, angajatii DRDP Timisoara au realizat si ei o filmare prin santierul Variantei de Ocolire Sud Timisoara, aratand cum pot fi parcursi cu masina cei 25 de kilometri ai centurii.

***

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. In 27 iunie 2023 a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Umbrarescu are la dispozitie 12 luni sa termine Varianta de Ocolire Sud Timisoara, de aproape 26 km, adica pana la finele lunii iulie 2024.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a UE 2021 – 2027. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Să sperăm ca la primăvară n-o să apară gropile ca ghioceii după îngheț