Beba Veche este cu un pas mai aproape de Kiszombor. Vecinii din Ungaria vor sa modernizeze vechiul drum de legatura

BEBA VECHE. A fost facut inca un pas pentru apropierea de vecinii din Ungaria! La initiativa Primariei din Kiszombor, a fost repus pe tapet proiectul refacerii drumului care leaga Beba Veche de localitatea maghiara. In acest scop, primarul comunei Beba Veche, Ioan Bohancanu, a fost invitat la Szeged in data de 11 februarie, la Directia Regionala de Drumuri, la o intalnire convocata de primarul comunei Kiszombor, doamna Szegvári Ernoné.

La intrunire au participat specialisti maghiari, consultanti, ingineri si proiectanti. Primarita a fost cea care a facut lansarea proiectului de modernizare a drumului Kiszombor – Beba Veche si a prezentat avantajele pe care acesta le presupune. „Noi ne bucuram ca in sfarsit vocea noastra este in ton cu cea maghiara”, povesteste primarul, a carui prezenta la lucrari a fost bine primita de gazdele de dincolo de granita. „Daca in anii trecuti noi ne-am dorit foarte mult acest proiect, primarita din Kiszombor era reticenta. Insa si-a dat seama cat este de important si acum isi doreste foarte mult acest lucru”, a explicat primarul.

Schimbarea de atitudine are loc si datorita faptului ca Ungaria se pregateste foarte puternic pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen si pune la bataie sume considerabile pentru a avea o infrastructura moderna în zona granitei sale de est. Nu intamplator, studiul de fezabilitate pentru drumul Kiszombor-Beba Veche a fost efectuat deja de partea maghiara, pe cheltuiala proprie.

Drumul a fost functional pâna în anii 1940, dupa care s-a inchis complet. El se compune dintr-un segment de 5,5 km pe teritoriul Ungariei si 3,5 km pe teritoriul Romaniei. Realizarea lui ar insemna scurtarea distantei dintre Beba Veche si Mako, prin Kiszombor, la circa 15 km, fata de distanta prin vama Cenad de circa 62-65 km. Practic, distanta ar fi scurtata cu 50 km. Totodata ar fi facilitat mult accesul catre autostrada, ceea ce ar da un plus de atractivitate celei mai vestice comune din judet si din tara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Fonduri Europene spune:

    Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro