Timisoara, punct de plecare si in 2021 pentru caravana Turului Romaniei la ciclism

Turul Romaniei, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei si cel mai important eveniment ciclist international din tara in acest an, se va desfasura in perioada 31 august – 5 septembrie pe un traseu de peste 800 km. Cea de-a 54-a editie a competitiei va avea ca borna de debut Timisoara, la fel ca in editia precedenta.

CITESTE SI: Topul judetelor cu cei mai multi oameni vaccinati anti COVID din Romania. Timisul printre cele care deschid clasamentul. Cine e la coada 

Un traseu nou pentru Turul Romaniei, care evidentiază monumente istorice ale Romaniei. Editia din acest an isi propune sa alinieze la start aproximativ 120 de ciclisti care se vor lupta pentru celebrul tricou galben. Plutonul va avea de parcurs un traseu de peste 800 km, trecand pe langa cateva dintre cele mai impresionante monumente istorice ale tarii, precum Cetatea Devei, cetatea Sarmizegetusa Regia, castelul Corvinilor, Cetatea Fagarasului, castelul Bran, Cetatea dacica de la Capalna, dar si cateva dintre cele mai renumite biserici fortificate din Transilvania.

Turul României va debuta si in acest an cu o cursa-prolog in Timisoara, pe data de 31 august, aceasta fiind urmata de 5 etape:
Etapa 1 (1 septembrie): Timisoara – Lugoj – Caransebes – Hateg – Hunedoara – Deva
Etapa 2 (2 septembrie): Deva – Orastie – Sebes – Poiana Sibiului – Gura Raului – Paltinis
Etapa 3 (3 septembrie): Sibiu – Agnita – Fagaras – Poiana Marului – Zarnesti – Bran – Brasov
Etapa 4 (4 septembrie): Brasov – Cheia – Ploiesti – Bucuresti
Etapa 5 (5 septembrie): circuit in Bucuresti

„Mica Bucla este deja mai mult decat un eveniment sportiv si isi propune ca de la an la an sa puna mult mai mult in valoare obiectivele turistice si peisajele unice ale tarii, dar si traditiile si frumusetea oamenilor locului. Turul Romaniei reprezinta o buna carte de vizita pentru tara noastra si este emblema sportului cu pedale din Romania. Traversam o perioada fasta din punct de vedere al performantei prin victoriile lui Serghey Tvetkov in 2018 si Edi Grosu in 2020. Speram ca tot mai multi tineri ciclisti sa vada aceasta competitie ca pe o rampa de lansare in lumea mare”, a declarat Catalin Sprinceana, vicepresedintele Federatiei Romane de Ciclism.

Marele castigator al editiei precedente a fost rutierul Eduard Grosu, membru al echipei nationale, victoria sa marcand cea de-a 28-a competitie castigata de catre un roman.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.