Noutati :

Te temi ca-ti fura cineva bicicleta? Poti acum sa o asiguri impotriva furtului sau a talhariei. Vezi cat costa asigurarea!

9 septembrie, 2014 - 06:29 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
2

Posesorii de biciclete noi sau second hand pot din aceasta luna sa-si asigure bicicletele impotriva furtului sau a talhariei. Pretul unei asigurari pentru bicicleta variaza in functie de suma asigurata si vechimea acesteia. In cazul unei biciclete noi, cumparate cu 1800 lei, asigurarea costa 180 de lei pentru un an, platita integral. In caz de furt clientul primeste o despagubire de 1.440 lei, intrucat exista o fransiza de 20% care se aplica in caz de dauna. Fransiza este partea din dauna pe care o plateste asiguratul.

Polita se plateste integral sau in maxim doua rate si intra in vigoare a doua zi dupa emitere si dupa ce a fost realizata si inspectia de risc, conform hotnews.ro

Pentru bicicletele cu vechimea de pana la doi ani se considera ca suma asigurata este este egala cu valoarea de achizitie a unei biciclete noi, identice sau modelul cel mai apropiat daca cel identic nu mai este in fabricatie. Practic, o bicicleta cu vechimea de pana la doi ani va putea fi asigurata la aceeasi valoare si la acelasi pret ca o bicicleta noua.

Pentru ca cererea de despagubire sa fie valabila, la momentul furtului bicicleta trebuia sa fie legata cu un sistem antifurt care sa prinda roata din spate, cadrul si un obiect fix, care nu poate fi demontat cu usurinta si de pe care sistemul antifurt nu poate fi luat cu ususrinta fara sa fie taiat. Dauna este acoperita si atunci cand bicicleta se afla pe un suport de masina incuiat si care a fost desfacut prin fortarea/spargearea incuietorii sau taierea / distrugerea bratului de prindere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Of, of… Ce tampenii mai sunt si astea?
  Eu simt aici o noua escrocherie pusa la punct de indivizii cu cap pentru cei cu bani si fara minte.
  Ar fi ceva de punctat aici:
  1. Cum voi putea eu dovedi ca am legat bicicleta „cu un sistem antifurt care sa prinda roata din spate, cadrul si un obiect fix, care nu poate fi demontat cu usurinta si de pe care sistemul antifurt nu poate fi luat cu ususrinta fara sa fie taiat”? Daca nu pot demonstra acest lucru, imi vor spune ca nu am legat bine si gata, nu ma despagubeste nimeni.
  2. Din sumele prezentate ca si exemplu mai sus reiese ca „polita” costa 10% din valoarea bicicletei? Pai atunci la o cursiera buna de 7000 de lei va trebui sa platesc asigurarea 700? Mai mult ca la masina???? Si in caz de furt dupa, sa zicem doi ani, ma vor despagubi cu cat? Ca deja bicicleta e veche, 20% suport eu…. Asta daca nu vor spune ca la punctul 1 si nu voi mai vedea nici un ban, si am mai si platit 1400 asigurare.

 2. La o bicicleta de 1800 lei ai pierdere 1800-1440(franciza)-180 (in primul an) = 540 lei.
  Cred ca iesi mai ieftin daca negociezi cu hotul.
  Da’ chiar, cu hotii (altii decat firmele de asigurari) nu poti incheia asigurare? Ca poate au franciza mai mica si recuperezi bunul fara atatea acte, smecherii si scrisuri mici.