Surpriza pe piata imobiliara la Timisoara. E singurul oras mare in care s-a intamplat asta in privinta preturilor la apartamente

TIMISOARA. Prețurile apartamentelor s-au menținut, în ultima lună, la un nivel relativ stabil,. Unele excepții notabile au apărut, însă, în orașe din vestul țării, potrivit Indicelui Imobiliare.ro.

CITESTE SI: Cartierul din Timisoara in care mai gasesti o chirie de 250 de euro pe luna. Care sunt cele mai cautate apartamente

CITESTE SI: Cea mai cautata localitate de langa Timisoara pentru case si terenuri. Vine tare din urma o alta, care a devenit unul dintre principalele hub-uri rezidentiale la nivel national pe segmentul de locuinte noi

Apartamentele din România au fost scoase la vânzare pe parcursul lunii mai cu un preț mediu de 1.844 euro/mp util. Se poate observa, astfel, o stagnare la nivelul pieței imobiliare comparativ cu aprilie.

Dacă ne raportăm, însă, la perioada similară a anului trecut, putem spune că apartamentele s-au scumpit cu aproximativ 15% la nivel național.

Prețurile au avansat în ultimul an cel mai puțin în orașul de pe Bega. Este vorba despre majorări de aproape 10%, în contextul în care apartamentele din Capitală s-au scumpit cu 20%, iar cele din Cluj-Napoca cu 14%.

CITESTE SI: Sunt tot mai cautate apartamentele din cladirile istorice renovate la Timisoara. Ce impact va avea pe piata imobiliara regenerarea urbana din cartierele Fabric si Iosefin

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Stati sa vedeti la anu cand pica industria automotive

    • Deja concediaza de la Conti Auto.

  2. Si care e surpriza?

    • N-o sa aibă lumea bani, nici locuri de munca, și, dacă n-ai priceput, cade piata imobiliara. Ca doar nu se construiesc blocuri ca in China, ca asa a dat ordin PCC, ș-apoi sa rămână goale.

  3. La câte disponibilizări sunt anunțate atât în privat cât și la stat nu vor avea la cine să vândă nici dezvoltatorii și ei rămân cu costurile de achitat când prețul era sus.

    • Ai plangi cumva pe mafiotii imo?

      • Nu pe ăia în particular ci economia în general care o ia la vale.

        • Cît se MINTE in acest DOMENIU imobiliar CONTROLAT DE INTERLOPI…
          Mai rău ca in sondajele electorale

          • Normal, de fiecare dată când apare un asemenea articol trebuie să te întrebi ce stă în spate. Cresc prețurile pe care le cer ei dar de vândut sunt la alt preț.

  4. Sakali imobiliari de blocuri oricum au un profit enorm iar calitatea imobilro oricum lasă de dorit mai au mult de unde sa coboare preturile. orice lux care ei îl numesc așa nici măcar nu se apropie de cele din Ucraina care se construiesc acum,Lituania ,Letonia la un preț mult mai mic oricum. Deci hai dați cu oferertele la discount. Iar ce vedeți știri alarmiste că cresc prețurile este că niște lișițe din București și Cluj au mai plătit cateva redării sa mai speria populația,în realitate puteți întrebă orice constructor incepe sa bată vântul.

  5. Oare de ce nu mai cresc preturile la locuinte la fel ca si in Cluj sau Bucuresti?
    Sa fie de la faptul ca oras e tot mai prost administrat si drept urmare este din ce in ce mai neatractiv ? Devenind neatractiv nu mai vin alti oameni si astefel nu pot creste preturile apartamentelor?

    #revolutiabuneiguvernari