Noutati :

Realizarile Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, la final de semestru

7 iulie, 2018 - 10:17 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
1

TIMISOARA. S-a tras linie si s-a facut bilantul activitatii pe primul semestru, la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. Reprezentantii Camerei si-au prezentat realizarile, iar acum pun la punct planurile pentru cea de-a doua jumatate a anului.

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si-a continuat si in acest an activitatea de facilitator de crestere economica, deruland un amplu si complex program de instruire a firmelor cu privire la reglementarile eruopene si nationale din diverse sectoare de activitate. Nici anul acesta nu au lipsit misiunile economice organizate de Camera de Comert, care s-au bucurat de un real succes in randul mediului de afaceri timisean.

Sute de oameni din mediul de afaceri timisean au participat la seminatul privind relatiile de munca dintre angajati si angajatori, sanatatea si securitatea salariatilor. La fel de mare a fost interesul si pentru conferinta „Rolul din importanta FNGCIMM in accesarea fondurilor europene si in sustinerea programelor de finantare guvernamentale”, sustinut de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri si CCIAT.

De asemenea, impreuna cu AJOFM Timis, Camera de Comert a derulat sesiuni de informare, iar impreuna cu Directia Regionala de Finante a prezentat reglementarile fiscale pentru anul 2018. Protectia Datelor cu Caracter Personal a fost una dintre temele de larg interes discutate la CCIAT, iar gasirea de solutii pentru atenuarea crizei fortei de munca pe piata din Timis a fost printre preocuparile constante ale Camerei de Comert.

CCIAT a sprijinit si anul acesta internationalizarea firmelor si afacerilor din judet prin misiuni economice, la care au participat peste 80 de firme. Portugalia, Serbia, Ungaria si Grecia sunt doar cateva dintre tarile in care oamenii de afaceri au avut intalniri cu mediul economic local.

Nici anul acesta nu au lipsit expozitiile organizate de CCIAT la Centrul Regional de Afaceri. Nu mai putin de 30.000 de vizitatori au trecut pragul Salonului Industriei Usoare, al Salonului Mirilor, al Salonului International de Vinuri sau al evenimentului Universul Casei Tale si Expo Mobila, ori al Banat Agralim.

Pe de alta parte, CCIAT promoveaza interesele economice al comunitatii de afaceri din judet in cadrul intalnirilor cu oficiali ai guvernului Romaniei, reprezentanti ai corpului diplomatic, dar si al altor asociatii de afaceri straine. Conducerea Camerei a primit vizita Ambasadorului Mexicului in Romania, pe cea a delegatiei italiene condusa de Ambasadorul Italiei si pe cea a delegatiei Camerei de Comert Olanda-Romania. De asemenea, la CCIAT au fost prezenti cei din conducerea Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana si Ambasada Bulgariei in Romania, iar conducerea Camerei din Timis a participat la Saptamana Diplomatiei Comerciale, care a avut loc la Bucuresti.

Un alt proiect deosebit de important pe care CCIAT l-a derulat pe parcursul acestui an se refera la crearea unei retele pentru mobilitatea fortei de munca in zona transfrontaliera, iar interesul Camerei asupra schimbarilor climatice a fost demonstrat prin proiectul Climate Kic. De asemenea, sute de oameni au trecut pragul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis,in primul semestru al anului, pentru a beneficia de formare profesionala in zeci de domenii, la cursurile organizate aici.

Cat despre activitatea din semestrul II, aceasta va fi la fel de intensa ca si in cel care tocmai s-a incheiat. Sunt pregatite diferite misiuni economice in tari din intreaga lume, dat si o serie de expozitii, precum si cursuri si seminarii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Manca si gura lor o pita si aere de mari ” specialisti „