Noutati :

Planeta Marte poate gazdui forme de viata! Regiuni de pe planeta sunt propice dezvoltarii vietii!

12 decembrie, 2011 - 12:32 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Oamenii de stiinta au descoperit ca pe Marte pot exista deja forme de viata, iar de acolo pana la construirea de complexuri umane pe Planeta Rosie este doar un pas.

Un studiu efectuat de o echipa de cercetatori australieni sugereaza ca „regiuni vaste” ale planetei Marte ar putea gazdui viata.

Echipa condusa de profesorul Charley Lineweaver de la Universitatea Nationala Australiana a comparat temperatura si presiunea atmosferica a numeroase regiuni de pe Terra cu cele de pe Marte, pentru a estima in ce masura «Planeta Rosie» ar putea gazdui forme de viata similare celor de pe planeta noastra.

Rezultatul a fost surprinzator: desi doar 1% din volumul Pamantului (din centrul planetei pana in partea superioara a atmosferei) este ocupat de forme de viata, proiectul lui Lineweaver arata ca 3% din volumul planetei Marte ar putea gazdui forme de viata. O mare parte din zonele locuibile de pe Marte se afla in subteran, spun cercetatorii.

Ce am incercat noi sa facem a fost sa luam toate informatiile disponibile si sa le analizam pentru a raspunde intrebarii «Sunt compatibile datele existente cu posibilitatea ca pe Marte sa existe forme de viata?». Raspunsul obtinut de noi este unul simplu – da, exista regiuni vaste pe Marte care sunt compatibile cu formele de viata terestre„, a explicat specialistul in astrobiologie.

Din cauza presiunii atmosferice scazute, apa nu poate exista ca lichid pe suprafata planetei Marte, vaporizandu-se, dar in subteran conditiile sunt ideale pentru a gazdui microbi similari celor de pe Terra. De asemenea, la anumite adancimi exista conditii ideale pentru existenta unor bacterii si a altor microorganisme.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...