Obisnuiesti sa adormi dupa miezul noptii? Specialistii spun ca vei resimti 7 consecinte majore

Daca va puneti sa dormiti dupa ora 12 noaptea, va puneti sanatatea in pericol! Cel putin asa spun specialistii, care atrag atentia ca organismul este foarte puternic afectat.

Ritmul circadian, schimbarile de rutina ale functiilor comportamentale, mentale si fizice si numeroase alte aspecte ale corpului sunt controlate de o mica zona a creierului cunoscuta sub numele de „ceasul biologic”.

Numele stiintific al acestei zone este „nucleul suprachiasmatic” (NSC). NSC are forma unui con de brad, dar are dimensiunile unui bob de orez si contine aproximativ 20.000 de neuroni.

Atunci cand lumina intra ochiul dumneavoastra, ea activeaza neuronii din retina ce convertesc fotonii in semnale electrice. Aceste semnale calatoresc de-a lungul nervului optic pana la NSC, care la randul sau stimuleaza cateva regiuni ale creierului, printre care si glanda pineala. Glanda pineala reactioneaza prin oprirea productiei hormonului melatonina, iar acest lucru va face sa va simtiti mai treaz. De asemenea, NSC controleaza temperatura corpului, secretia hormonilor, productia de urina si schimbarile in tensiunea arteriala. Dupa caderea intunericului, NSC-ul actioneaza din nou si productia de melatonina creste, facandu-va sa va simtiti somnoros.

Citeste mai mult!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.