Mai stii in cate retele de socializare ai cont? Iata un top 10 al celor mai cunoscute si folosite dintre ele!

Retelele de socializare castiga tot mai mult teren in tara noastra si la nivel global. Regasesti prieteni vechi, afli date despre amici si imparti experientele cu toti! Iata un top al celor mai folosite retele de socializare!

Desi nu face parte din top, nu putem sa nu mentionam de Google +.  Este cea mai noua retea de socializare aparuta in online-ul mondial si aspira la primele locuri in lume. Cum nu este inca un brand consolidat, dar un numar de abonati in crestere exponentiala, reteaua bate la portile top 10.

Locul 10 in clasament il ocupa Orkut, o retea dezvoltata de Google. Orkut permite accesul tuturor sau a unor grupuri separate de prieteni, oferind libertatea utilizatorului de a stabili cui si ce doreste sa distribuie. De asemenea, ofera posibilitatea conversatiei pe chat, introducerii de comentarii sau purtarea de discutii pe grup.

Pe locul 9 se gaseste Hi5. Cunoscuta si in tara noastra, reteaua de socializare Hi5 a trecut de apogeul popularitatii in Romania acum mai multi ani.

Urmatoarea pozitie in clasament este ocupata de Tagged – un website cu pretentii de retea sociala, care pana in prezent nu a reusit sa patrunda in mintile internautilor si sa aiba succesul Facebook sau Twitter.

Oamenii de afaceri sunt targetul retelei sociale aflate pe locul al saptelea in clasament: Multiply. Chiar daca stim ca acestia nu sunt cei mai vorbareti si dornici sa-si impartaseasca cu oricine ideile, oamenii de afaceri au acum un spatiu in care pot chat-ui, face schimb de poze, impresii, filmulete, posta comentarii sau statusuri. Multiply este, de asemenea, o retea in care utilizatorii isi pot crea propriul magazin online, devenind astfel la randul lor oameni de afaceri.

Locul 6. Printre toate site-urile internetului se gaseste la un simplu click reteaua sociala Friendster. Este vorba de loc virtual in care te poti distra cu cele mai interactive jocuri online, gratuit, iti poti face prieteni sau personaliza pagina personala.

Am ajuns la top 5. Te-ai gandit sa ai propriul site social? Ning ofera aceasta sansa. Contra cost, bineinteles. Dupa un demo de 30 de zile, in care ai timp sa-ti construiesti site-ul personal si sa te convingi de functionalitatea interfetei, serviciilor si asistenta pe care ti-o ofera, accesibilitatea se face pa bani.
Pentru 24,95 dolari pe luna ai inclus abonamentul Plus ce-ti ofera control complet al confidentialitatii, bloguri, forumuri, fotografii si videoclipuri, in timp ce abonamentul de 59,95 dolari, denumit Pro, aduce utilizatorilor acces complet la toate functiile retelei sau playere media personalizate.

Locul 4 este ocupat de LinkedIn, care aduce in comun cariera si sectorul de activitate al fiecarui utilizator, formand prima retea ce reuneste peste 100 de milioane de profesionisti pentru a face schimb de informatii, idei de afaceri sau oportunitati.

Muzica si distractie sunt cuvintele cheie si ingredientele ce stau la baza retelei de socializare MySpace. Folosita in special de catre artisti, formatii, vedete si fanii lor, MySpace este usor de utilizat, fiind o modalitate gratuita de promovare.

Twitter nu putea ocupa decat locul secund in clasament. Nimic de spus despre Twitter, cu totii stim cum functioneaza.

Locul intai il ocupa, fara alte cuvinte de adaugat, Facebook. Cu un avans incontestabil al numarului de utilizatori, notorietate si grad de extindere in intreaga lume, site-ul lui Mark Zuckerberg este de departe primul in materie de retele de socializare.

Folosita in promovare si publicitate de catre branduri si companii, de vedete si artisti pentru caracterul public sau pentru schimburi de poze si link-uri de micii internauti, reteaua a patruns in toate colturile lumiii si aproape fiecare casa cu un computer functional este conectata la Facebook.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.