Haosul din administratie are solutii! Ambitia unui tanar antreprenor din Timisoara de a-i ajuta pe functionari sa ofere servicii ca in strainatate

TIMISOARA. La numai 23 de ani este deja un tanar om de afaceri, urmeaza cursurile Academiei de Studii Economice, Facultatea de Finante-Banci, iar la incheierea studiilor va deveni un atent gardian al cifrelor. Pe langa aceasta, urmeaza un curs Cambridge Business Academy, intrucat antreprenoriatul e cheia viitorului. Visul sau este sa vada Romania in topul tarilor in care duduie economia, intr-o Uniune Europeana unita si puternica.

Vorbim despre tanarul Gabriel Baba, un timisorean ambitios care vrea sa vada cum haosul dispare din administratia publica, iar functionarii lucreaza ca in Occident, folosind tehnologia in sisteme in care cu un simplu click obtin orice document e necesar, fara sa mai puna oamenii pe drumuri.

Un vis pe care e pe cale sa il realizeze. Gabriel Baba a pus pe picioare firma DHC care se ocupa de managementul documentelor din administratie ori companii private, usurand munca angajatilor. Expertiza lui e deja la mare cautare.

Am avut ocazia sa lucrez in admnistratia publica centrala, unde am incercat sa identific problemele organizatorice de care se plang cetatenii. Una dintre cele mai mari probleme este birocratia, careia i se adauga modul invechit de lucru ce afecteaza atat functionarii, prin problemele aparute zilnic, cat si serviciile oferite cetatenilor. Astazi, potrivit raportului DESI intocmit de Comisia Europeana, Romania se afla pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste economia si societatea digitala. Astfel am creat compania DHC care are la baza o echipa de profesionisti cu care ne dorim sa aducem plus valoare in societate prin solutiile noastre, care ofera o viata mai usoara si mai frumoasa. Ne mandrim cu un portofoliu de clienti ce cuprinde companii private, institutii guvernamentale, autoritati locale, spitale si universitati”, a declarat Gabriel Baba.

In drumul sau spre succes a pornit, practic, de la zero, avand ca valori responsabilitatea, increderea, integritatea si excelenta. A adunat in jurul lui tineri entuziasti, dornici sa puna umarul la schimbarea in bine a Romaniei.

Astazi, compania condusa de tanarul Gabriel Baba are deja zeci de angajati si este specializata in managementul documentelor si tehnologie. In curand va deschide un birou si la Timisoara.

In momentul de fata, avem sedii in Bucuresti si Constanta si urmeaza pana la sfarsitul anului sa deschidem primul sediu si in Timisoara. In ceea ce priveste concurenta, eu cred ca viitorul apartine parteneriatelor. Astfel trebuie sa gasim parteneri care impart aceleasi valori ca si noi, iar impreuna sa dezvoltam Romania in plan european”, a mai declarat Gabriel Baba.

Planuri de viitor? Desigur! Pe principiul ca ‘unde-s doi puterea creste’, tanarul din Timisoara isi doreste sa atraga un investitor pentru a dezvolta si mai mult compania.

In viitor avem in plan sa atragem un investitor, un fond de investitii, cu care sa acceleram dezvoltarea si in alte regiuni din afara tarii. Romania a avut un start foarte bun in anul 2015, in aprilie, cand in urma multor eforturi s-a aprobat de catre Guvern Strategia Nationala privind Agenda Digitala 2020. Nu este deloc usor sa incepi o asemenea strategie de tara, deoarece implica multe institutii si multi oameni, insa cred ca ceea ce trebuie sa facem este sa continuam sa privim inainte si sa intelegem factorii digitali care ne modeleaza societatea, statul si afacerile”, mai spune timisoreanul.

Gabriel Baba crede cu tarie in viitorul lui in Romania, in schimbarea in bine care se poate produce doar daca si alti tineri ce-i impartasesc valorile i se alatura intr-un demers simplu, sanatos si perseverent, pentru un stat modern, adaptat la vremurile pe care le traieste.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.