Efecte negative ale manichiurii cu gel. Vrei sa ai unghii frumoase, dar nu stii ce risti. Iata ce trebuie sa faci pentru a avea unghii sanatoase!


La o prima vedere, manichiura cu gel pare inofensiva si chiar arata bine, insa aceasta ascunde cateva secrete pe care orice femeie trebuie sa le afle, inainte de a decide cum isi va purta unghiile. Asadar, manichiura cu gel poate favoriza distrugerea serioasa a unghiilor, avertizeaza medicii.

Manichiura cu gel este considerata un adevarat rasfat pentru femei, cu atat mai mult cu cat are avantajul de a oferi unghii perfecte pentru cateva saptamani. Fara oja care pe la colturi mai sare, fara unghii care se rup, adica o manichiura care rezista chiar si o luna de zile daca este in culori naturale.

Indiferent de tipul de oja este de preferat sa facem si mici pauze pentru a le permite unghiilor “sa respire”. In aceasta perioada, unghiile pot fi tratate cu ulei de masline caldut in care sa fie tinute cateva minute sau cu zeama de lamaie pentru a le imbunatati aspectul si a le intari. Acest tip de manichiura are unele efecte adverse. Astfel, este de preferat sa nu apelam in permanenta la gelul de unghii, ci doar in anumite situatii. Doamnele sau domnisoarele care isi vor aplica, pentru prima data gelul pe unghii, vor constata ca dupa ce au indepartat aceasta substanta, unghiile  nu vor mai arata foarte sanatoase. Un ciclu complet de innoire a lor poate dura chiar si cinci luni. Abia dupa ce unghia creste si va fi taiata toata bucata pe care a fost aplicat gelul, unghiile vor arata sanatoase.

Oja obisnuita se indeparteaza cu o solutie care contine pe langa acetona si substante care intaresc unghia sau altele care dilueaza acetona, facand-o mai putin agresiva pentru unghie. Acest lucru impiedica distrugerea unghiei, cu toate ca atunci cand folosim orice oja constant si nu lasam unghiile “sa respire”, acestea se ingalbenesc si au un aspect vizibil deteriorat.

In schimb, oja-gel se poate indeparta doar cu o solutie compusa din 100% acetona pe care o gasim doar in saloanele de infrumusetare. Unghiile trebuie tinute in aceasta solutie, lucru care poate sa declanseze anumite reactii alergice, cum ar fi eczemele. Un sfat pentru a evita scufundarea unghiilor in acetona pura: inveliti-le in dischete din bumbac inmuiate in prealabil in acetona si acoperiti-le cu folie. Acest lucru va micsora perioada necesara pentru mentinerea acetonei pe unghie.

Daca nu vreti sa mai dati bani pentru indepartarea ojei cu gel si v-ati gandit sa o indepartati pe masura ce crapa, este mult mai rau, avertizeaza specialistii. Apucand bucati din gel veti indeparta stratul de la suprafata unghiei, lasand-o foarte vulnerabila pentru cateva luni care-i sunt necesare pentru a se regenera complet.

Un ingredient periculos pentru sanatate se numeste „methyl methacrylate” si poate sa cauzeze probleme respiratorii, precum si iritatii la nivelul ochilor si a pielii. Trebuie sa stim ca acest ingredient este interzis de Administratia pentru Siguranta Alimentelor si a Medicamentelor, insa el continua sa se regaseasca in aceste produse pentru saloanele de manichiura.

Lampa la care se usuca unghiile cu gel are radiatii ultraviolete, adica este un soi de solar pentru unghii. Stim de numeroasele studii care au asociat solarul si expunerea prelungita la ultraviolete cu cresterea riscului de cancer de piele. Specialistii sustin ca majoritatea cancerelor care apar la maini sunt cauzate de expunerea prelungita la ultraviolete. Fiecare sedinta conteaza si creste riscul de cancer, efectul fiind unul cumulativ.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.