TIMISOARA. Numarul caselor, terenurilor si apartamentelor care au facut obiectul unor contracte de vanzare-cumparare s-a cifrat, luna trecuta, la un total de 50.153 la nivel national, conform ultimelor date publicate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Asta inseamna o crestere de 7% fata de luna iunie, cand in Romania erau tranzactionate 46.818 de imobile.
CITESTE SI: Doua oferte pentru linia dubla de tramvai intre viitorul pasaj Solventul si Gara de Nord Timisoara. Un an si jumatate de santier cu 10 milioane de euro
Raportat insa la luna iulie 2019, se constata o scadere a vanzarilor de case, apartamente ori terenuri, consemneaza imobiliare.ro.
In Timis, luna trecuta s-au inregistrat 2.433 de tranzactii, ceea ce inseamna o crestere cu 27% fata de luna iunie, cand se vindeau doar 1.922 de proprietati.
Pe de alta parte, s-a produs un declin urias fata de luna iulie a anului trecut. A scazut cu 51% numarul cumpararilor de imobile in Timis.
In iulie 2019 se inregistrau 4.974 de contracte de vanzare-cumparare, iar in iulie 2020, s-au tranzactionat doar 2.433 de proprietati.
In perioada ianuarie-iulie 2020, in Timis au fost incheiate 13.300 de achizitii, in scadere cu 28% fata de intervalul similar din 2019 (cand aveau loc 18.541 de asemenea operatiuni).
Pareri
Parca souneati ca e cerere in draci. Ca cresc preturile! Stati fratilor ca mai sunt bani! De unde ? De la voi! Statul se imprumuta de la voi Prin Banci si prin Trezorerie. Dupa ce-i papa si pe aia vine Fondul Monetar. Apoi vine si UE cu ceva bani. Criza se va declansa peste 2 ani. Asa a fost si in 2008. Romanica a simtit-o in 2010. In 2008 marele Hom Politic pe nume ( multe ca nu le stiu) Tariceanu zicea ca la noi nu vine criza, ba chiar ne indemna sa cumparam case in America! Mai Turniceanu, tu de ce nu ti-ai cumparat? Aha! Tu n-ai bani! Ti i-au mancat femeile. Nici nu ma mir. La vreo 5 (cinci) oficiale, si cate or mai fi neoficiale, ma mir ca mai ai ata la bracinar. Dar, vine ea vremea……….cand n-o mai scoli nici cu ata ….
Veniturile (salariile) au scazut , preturile au crescut. Cum sa vinzi mai mult, sau macar cat ai vandut anul trecut? Comparati puterea de cumparare din 2019 cu cea deacuma si veti vedea matetmatic de ce nu se cumpara. Plus ca apare si nesiguranta zilei de maine, potentialii clienti nu se mai imprumuta de la banci ptr ca nu au garantia ca vor avea din ce plati ratele, iar cei ce au bani nu vor sa-i cheltuie ca s-ar putea sa aiba nevoie de ei ptr a supravietui (ajutorul de somaj fiind mic).