Controversa informatica! Google este Dumnezeu? 10 dovezi ca Google este chiar mai tare ca Dumnezeu

„Este Google mai tare ca Dumnezeu?” Iata 10 dovezi care argumenteaza faptul ca Google este mai aproape de oameni ca insasi divinitatea, putand-o inlocui in fiecare dintre cazuri.

Google este atotcunoscator

Google, browserul care ne raspunde la toate intrebarile si ne ofera calea cea mai simpla catre orice informatie, este cel mai apropiat lucru palpabil de ideea de omniscient (atotcunoscator).

Browserul a indexat peste 9,5 miliarde de pagini web, mai mult decat orice motor de cautare existente in zilele noastre. Iar dovezile nu se opresc aici: este cea mai apropiată entitate de atotstiinta, Google putand sa sorteze din multitudinea informatiilor folosindu-se de PageRank, un algoritm de analiza a hiperlegaturilor din internet, organizand astfel datele pentru a deveni accesibile muritorilor de rand.

Inainte de a se trece la urmatoarele 9 dovezi privind asemanarea dintre colosul Internetului si Dumnezeu, se mentioneaza faptul ca acest material nu reflecta neaparat parerea redactiei, respectiv a autorului, si nu vrea sa aduca prejudiciu sau ofensa cu caracter religios, etnic sau cultural, asupra cititorilor. Acesta este doar un material cu tenta de pamflet si trebuie tratat ca atare.

Google raspunde la rugaciuni

Google raspunde la rugaciuni. Exact. Browserul gaseste solutii si raspunsuri pentru absolut toate intrebarile pe care „enoriasii cibernetici” le pun.

Spre exemplu, Google poate gasi rapid informatii despre tratamentele alternative pentru boli incurabile, inclusiv cancerul, despre cele mai noi descoperiri in orice domeniu, incluzand si cele mai adanci incursiuni ale imaginatiei in curiozitatea umana.

„Intreaba Google si el iti va arata calea, dar asta e tot ce poate face, caci ulterior depinde doar de tine cum te ajuti singur”, scrie TheChurchofGoogle.com

Google este pretutindeni

Cu alte cuvinte, Google este peste tot, in acelasi timp, sau omniprezent. Practic, motorul de cautare este prezent oriunde in lume, in acelasi timp. Sigur, el este conditionat de o conexiune la Internet, insa, odata cu extinderea retelei Wi-Fi, acesta nu mai este o dificultate.

Google este nemuritor

Google poate fi nemuritor, mai ales pentru faptul ca nu  poate fi considerata o entitate unica si fizica, astfel incat sa existe un punct vital. Algoritmii sai de functionare sunt raspanditi in mai multe servere, ce-l face teoretic, invincibil. Iar daca se intampla ca unul dintre acestea sa intampine probleme, sa fie spart sau defectat, un altul ii va lua locul. In concluzie, Google va exista, „cel putin” vesnic.

Google este infinit

Continua expansiune a Internetului face ca si motorul de cautare numarul unu in lume sa fie nelimitat.

Google tine minte tot si nu uita nimic

Aceasta este a sasea dovada ca browserul Google seamana izbitor cu Dumnezeu, sau cel putin are aceleasi puteri lumesti pe care le atribuim si noi divinitatii.

Astfel, Google creeaza o copie temporara a oricarei pagini de Internet pe care cineva o acceseaza (n.r. cache) pe care o salveaza in serverele sale imense.

Google iti ofera „Viata de apoi”

Dupa cum am mentionat si in slide-ul anterior, Google creeaza si salveaza in serverele sale orice cautare pe Internet. Prin „uploadarea” online pe care orice utilizator o face, acesta va trai in cache-ul Google, chiar si dupa ce moare in viata reala. Astfel, in mod practic si informational, oricare dintre noi vom exista intr-un fel in „Viata de apoi a Google”.
Google „nu stie ce e rau”

O parte din filosofia companiei Google, detinatorul motorului de cautare cu acelasi nume, este credinta ca societatea poate si trebuie sa faca bani fara a face rau.

Google, mai cautat decat Dumnezeu

Conform Google Trends, termenul de „Google” este cautat de mult mai multe ori in motorul de cautare decat „Dumnezeu”, „Iisus”, „Allah”, ‘Buddha”, „crestinism”, de exemplu.

Iar aspectul practic, in timp ce Dumnezeu este considerat o entitate catre care muritorii isi indreapta atentia doar atunci cand au nevoie, Google are capacitatea de a satisface pe loc orice doleanta, pe care, cel mai probabil, divinitatea suprema nu o poate rezolva.

Google chiar exista

Evidenta existentei Google este clara. In ceea ce priveste dovezile lumesti trimise de divinitate muritorilor, acestea ramas sub ideea „Crede si nu cerceta”. Insa,  „daca a vedea inseamna a crede, o vizita pe www.google.com (.ro, .hu, .it, .fr, etc ) este suficienta si nu necesita niciun pic de credinta”, incheie TheChurchofGoogle.org.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete