Controale pe santierele de la Autostrada Lugoj – Deva. Ce au descoperit inspectorii CNAIR. Video

TIMISOARA. Echipe de control ale Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au descins marti pe loturile 3 si 4 ale Autostrazii Lugoj – Deva aflate in santier.

Reprezentantii CNAIR s-au aratat nemultumiti de ce au gasit pe tronsonul 3 al soselei de mare viteza.

La controlul inopinat efectuat ieri de echipa CNAIR pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva s-a constatat o slabă mobilizare insuficientă pentru realizarea proiectului în parametrii normali și la timp. De asemenea, au fost evidențiate și o serie de probleme nerezolvate pentru care se așteaptă soluții viabile.
Pe acest lot, constructorul nu a remediat problemele de stabilitate a terasamentelor, nu a prezentat inca o solutie tehnica pentru pasajul de la km 76 si nu a rezolvat problema sistemului de evacuare a apelor pluviale. Aceste probleme treneaza inca din anul 2016, iar Antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A. nu si-a manifestat serios disponibilitatea de a le rezolva. In plus, slaba mobilizare din santier pune sub semnul intrebarii capacitatea acestui constructor de a continua proiectul. De asemenea, antreprenorul nu a venit cu soluții optime in conformitate cu standardele de calitate fapt ce a dus la prelungirea termenelor de execuție, întârzierea finalizării proiectului si degradarea unor lucrări deja executate. Iar de multe ori antreprenorul a executat lucrări fara a instiinta consultantul si pe care de multe ori nici nu l-a convocat la punctele cheie in execuția lucrărilor fapt ce l-a pus pe consultant in postura de a da neconformitati. Unele dintre ele datând din 2017 si nestinse pana un prezent„, au notat pe Facebook reprezentantii CNAIR.

Inspecție șantier lot 3 Lugoj – Deva

La controlul inopinat efectuat ieri de echipa CNAIR pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva s-a constatat o slabă mobilizare insuficientă pentru realizarea proiectului în parametrii normali și la timp. De asemenea, au fost evidențiate și o serie de probleme nerezolvate pentru care se așteaptă soluții viabile.Pe acest lot, constructorul nu a remediat problemele de stabilitate a terasamentelor, nu a prezentat inca o solutie tehnica pentru pasajul de la km 76 si nu a rezolvat problema sistemului de evacuare a apelor pluviale. Aceste probleme treneaza inca din anul 2016, iar Antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A. nu si-a manifestat serios disponibilitatea de a le rezolva. In plus, slaba mobilizare din santier pune sub semnul intrebarii capacitatea acestui constructor de a continua proiectul. De asemenea, antreprenorul nu a venit cu soluții optime in conformitate cu standardele de calitate fapt ce a dus la prelungirea termenelor de execuție, întârzierea finalizării proiectului si degradarea unor lucrări deja executate. Iar de multe ori antreprenorul a executat lucrări fara a instiinta consultantul si pe care de multe ori nici nu l-a convocat la punctele cheie in execuția lucrărilor fapt ce l-a pus pe consultant in postura de a da neconformitati. Unele dintre ele datând din 2017 si nestinse pana un prezent.

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe 3 Aprilie 2018

Va reamintim ca la finele lunii februarie, ministrul Transporturilor a solicitat asocierii de firme care se ocupa de lotul 3 sa se decida daca va continua sau nu lucrarile.

CITESTE SI: Ramane in aer Autostrada Lugoj-Deva Lot 3? Suntem la distanta de o saptamana de rezilierea contractului cu firmele care au construit 80% din sosea 

Reprezentantii CNAIR au fost marti si pe santierul de la tronsonul 4, supranumit si Autostrada Liliecilor, unde au gasit putini muncitori la treaba. Insa exista o explicatie pentru asta.

O echipă a CNAIR a efectuat un control inopinat pe șantierul lotului 4 al autostrăzii Lugoj – Deva unde a constatat ca un număr foarte mic de muncitori lucrau pe șantier. Reprezentanții DRDP Timișoara, au confirmat o mobilizare bună, demonstrată și de stadiul lucrărilor. Dl. Ing. Căiniceanu Marian a explicat că echipele de muncitori ai Asocierii S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. lucrează 4 săptămâni iar o saptamana sunt liberi, acesta fiind motivul lipsei muncitorilor pe șantier în aceste zile. Reprezentantul antreprenorului a susținut că in mod normal lucreaza 600 de persoane în acest proiect (muncitori + TESA) și 200 de utilaje, care vor reveni pe santier dupa sarbatorile de Paste. Stadiul fizic actual al lotului 4 Lugoj-Deva este de 75,7%, iar constructorul si-a asumat ca finalizeaza lucrarile pana la sfarsitul acestui an„, au notat cei de la CNAIR.

Control șantier Lugoj – Deva

O echipă a CNAIR a efectuat un control inopinat pe șantierul lotului 4 al autostrăzii Lugoj – Deva unde a constatat ca un număr foarte mic de muncitori lucrau pe șantier. Reprezentanții DRDP Timișoara, au confirmat o mobilizare bună, demonstrată și de stadiul lucrărilor. Dl. Ing. Căiniceanu Marian a explicat că echipele de muncitori ai Asocierii S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. lucrează 4 săptămâni iar o saptamana sunt liberi, acesta fiind motivul lipsei muncitorilor pe șantier în aceste zile. Reprezentantul antreprenorului a susținut că in mod normal lucreaza 600 de persoane în acest proiect (muncitori + TESA) și 200 de utilaje, care vor reveni pe santier dupa sarbatorile de Paste. Stadiul fizic actual al lotului 4 Lugoj-Deva este de 75,7%, iar constructorul si-a asumat ca finalizeaza lucrarile pana la sfarsitul acestui an.

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe 3 Aprilie 2018

Compania Nationala a Administrarii Infrastructurii Rutiere nu facut inca niciun pas important pentru rezolvarea unei situatii serioase de pe acest lot de autostrada, respectiv includerea nodului Holdea in contractul existent, nod necesar pentru conectarea autostrazii la Drumul National 68A, parte din lucrare care are toate sansele sa ramana in aer.

CITESTE SI: Autostrada Liliecilor, tot mai aproape de ‘punctul fierbinte’ al tronsonului. Cum merg lucrarile pe Lotul 4 Lugoj – Deva si cand vom intra cu masina pe soseaua de mare viteza 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Ca CNAIR să facă un pas important spre binele neamului românesc și României în cea ce privește construcția Autostrăzilor este necesar, ca o mitralieră să ciuruie fără milă, bestiile și mafia din conducerea CNAIR și boșii din Ministerul Transporturilor. Dacă se va constata și din guvernele coorupte din ultimii 27 de ani. Ca să salvăm un neam și o națiune nu-i nici un păcat, daca mitraliera va ciurui mafia, dar numai coorupții, hoții și vinovații. Dacă avem milă de bestii, va pierii neamul nostru fraților. Voi pe cine alegeți neamul meu? Pe Barabas sau pe Iisus?. Așa să decidă Dumnezeu.

 2. Bestia din CNAIR și Ministerul Transporturilor, cu sprijinul Guvernelor din ultimii 27 de ani trebuie lichidată, dacă nu se poate, atunci toate sediile trebuie bombardate fără milă, fiindcă nu-i nici un păcat ca să distrugi mafia. La atac români.

 3. Ca să putem circula civilizat pe autostrăzi în România, este necesar ca să ciuruim conducerea bestiei din CNAIR și dacă va fi nevoie sediile lor și cele de la M. Transporturilor cu mafioți cu tot. Aceasta este ultima amenințare, înainte de fapte.

 4. O bombă și o mitralieră în sediile CNAIR și Ministerul Transporturilor, va rezolva toate problemele de pe autostrăzi, șosele drumuri și cărări, CFR Marfă, Călători, aeroporturi și toate porturile din România, de la Porțile de fier, până în Deltă și porturile de la Marea Neagră. *inclusiv Constanța și Marea Neagră.

 5. Pentru conducerea CNAIR (dar nu numai): Au citit Balada Mesterului Manole”?
  DA: sa se aplice pentru ei (nu pentru sotii sau prietene sau …
  NU: sa se aplice dupa lecturarea Baladei in plenul CNAIR (si in alte plenuri, ca avem cu sutele)

 6. Toti mafiotii, penalii, hotii, cooruptii, banditii, criminalii, din fruntea guvernelor toate, dar mai ales din haita Ministerului Transporturilor, al sanatatii,, justitiei, culturii, trebuie ciuruiti, cu calasnicovul,mai ales elitele cu asa zisii „baieti destepti”, care fura, fura mai departe. Firma de autostrazi CNAIR, ma refer la directori si conducere, trebuie lichidata cu sange rece „sa ramana fara averi” si in urma lor sa ramana doar cenusa. Cu cat va fi mai repede, va fii cu mult mai bine neamului si tarii. Aceste lighioane care isi bat joc de neamul romanesc si tara noastra sfanta, trebuie arse pe rug, spanzurate, ghilotinate, inghitite de lava vulcanelor si starpite in vecii vecilor amin.