Noutati :

Continua campania de informare si preventie, organizata de CCIA Timis. Ce teme vor fi dezbatute, in cadrul unui nou seminar?

4 aprilie, 2016 - 02:32 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Un nou seminar va fi organizat, saptamana aceasta, de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. De data aceasta, subiectele abordate tin de prevenirea si combaterea incalcarii normelor privind siguranta alimentelor si protectia consumatorilor.

„Continuam seria de instruire pentru mediul de afaceri si maine avem un seminar impreuna cu Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului, cu Inspectoratul Judetean de Politie si cu Directia Sanitar-Veterinara, in care vom vorbi despre combaterea si sanctionarea privind produsele alimentare si nealimentare. Vreau sa mentionez ca toate aceste informatii pe care le vor primi maine vor fi pentru a preveni sanctiunile care vin, de regula, inainte de sarbatorile pascale. Am indraznit sa organizam acest seminar cu cei care sunt in echipa mixta de control. Speram sa avem multi oameni de afaceri in sala si vreau sa mentionez ca pana acum, in evenimentelepe care le-am organizat, au trecut pragul casei noastre peste 1200 de firme, la celalalte 5 evenimente organizate, tot cu serviciile deconcentrate”, a declarat Florica Chirita, directorul CCIA Timis.

Seminarul, organizat in parteneriat cu Prefectura Timis, Directia Sanitar-Veterinara si Comisariatul pentru Protectia Consumatorului, vine in sprijinul agentilor economici, pentru a preintampina problemele ce ar putea aparea in perioada sarbatorilor pascale.

„Este o intalnire foarte utila prin prisma faptului ca, in ultima perioada, a aparut necesitatea indrumarii si informarii pentru a putea merge pe preventie. Insitutia Prefectului a incercat, in ultimii ani, sa ia masuri pentru a asigura cetateanului o siguranta din punct de vedere a alimentelor si a ordinii publice, dar ceea ce am putut sa constatam a fost incalcarea anumitor norme. Prin aceste actiuni, reusim sa acoperim aspectul preventiei prin informare,ceea ce este foarte important”, a spus Eugen Dogaru, subprefectului judetului Timis.

Comisariatul Regional de Protectie a Consumatorilor va discuta cu agentii economici despre noile reglementari europene la care trebuie sa se alinieze si Romania, in timp ce reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare le vor explica operatorilor economici ce au de facut pentru a nu intampina probleme in perioada ce urmeaza.

„Acest seminar este important pentru ca avem legislatie europeana care trebuie pusa in practica si in tara noastra. In general, etichetarea produselor alimentare a fost prevazuta, dar in acest regulament european se face referire si la unitatile de alimentatie publica, nu numai la alimentul preambalat”, a declarat Marinela Ilias, comisar sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor.

cciat dezbatere seminar (8)
„Vom detalia niste lucruri vizavi de alimentatia publica, de natura animala si non-animala, pentru protejarea consumatorului.Vom discuta despre doua probleme, si anume cerintele veterinare si pentru siguranta alimentara pentru terase si fast-food-uri si problemele legate de comerciantii de produse animale in perioada sarbatorilor pascale”, a spus Viorel Banda, reprezentantul DSVSA.

La seminarul dezbatere vor participa si reprezentantii Inspectoratului de Politie Timis, care vor vorbi despre combaterea evaziunii fiscale si preventie.

Evenimentul va avea loc marti, de la ora 11.30, la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis. Pana in prezent, peste 60 de agenti economici si-au anuntat prezenta la eveniment, insa firmele care vor sa ia parte la seminar inca se mai pot inscrie. Iar saptamana viitoare, CCIAT va organiza alte doua dezbateri de informare, de data aceasta cu reprezentantii Directiei Vamale Timisoara si cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...