Ce informatii de pe Facebook ajung la Politie despre tine? Vezi aici care sunt acestea!

Ai cont de Facebook si esti si certat cu legea? Atunci trebuie sa stii ca Politia poate fi cu ochii pe tine si pe reteaua de socializare si ca poate avea oricand acces la datele pe care ti le-ai salvat pe Facebook.

Desi ai selectat sa nu iti vada decat prietenii informatiile pe care le-ai pus pe Facebook, autoritatile pot avea acces la ele printr-o singura cerere speciala pe care o pot adresa companiei.

Iata lista informatiilor care pot fi oferite despre tine:
Numarul de identificare al user-ului
Adresa de e-mail
Data si ora cand a fost creat contul
Cele mai recente intrari in cont
Numarul de telefon inregistrat
Datele de contact de pe profil
Mini-feed
Istoricul statusurilor
Share
Notele
Posturile de pe Wall
Lista de prieteni cu lista de ID a acestora
Lista de grupuri
Evenimentele
Video
Fotografiile
Mesajele private
IP-urile

Mai concret, Facebook poate face publica aproape orice informatie postata sau oferita de tine pe contul tau.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange considera Facebook-ul un sistem de spionaj. Assage nu sustine insa ca Facebook-ul lucreaza pentru agentiile de spionaj din SUA, ci doar ca este periculos ca aceste agentii sa aiba acces la informatiile postate pe site-urile de socializare.

“Facebook, in mod special, este cel mai grozav sistem de spionaj inventat vreodata. Avem cea mai cuprinzatoare baza de date despre oameni, despre relatii, despre adresele lor, despre vocatii, despre interactiunea cu ceilalti, despre rudele lor. Toate sunt stocate in SUA, toate sunt accesibile serviciilor de informatii. Facebook, Google, Yahoo, toate acestea sunt companii americane care au construit interfete pentru serviciile de spionaj americane. Cand isi adaugă prieteni pe facebook, oamenii fac munca de voluntariat pentru serviciile de spionaj americane. Si construiesc o baza de date pentru ei”, a declarat Julian Assage.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete