„Casatoria e o loterie!”. Vezi aici cele mai amuzante teste de compatibilitate intre parteneri

„In ziua de azi, casatoria e o loterie: se pare ca este imposibil de prezis cum se va transforma potentialul tau partener in viitor. Cu toate acestea, se poate prezice cu un grad de siguranta rezonabil daca alegerea unei persoane este cea potrivita pentru aceasta”. Cuvintele apartin inventatorului si scriitorului american Hugo Gernsback si fac parte dintr-un articol publicat in aprilie 1924 in publicatia Science and Invention. Iata testele imaginate de Gernsback.

Testul atractiei fizice Potrivit lui Gernsback, atractia fizica este elementul-cheie al unui mariaj de succes. Pentru a masura nivelul de atractie fizica, Gernsback a imaginat un sistem de electrozi atasati de incheieturi – pentru a inregistra pulsul – si un furtun de cauciuc petrecut peste piepturi – pentru a masura parametrii respiratiei. Daca se va inregistra o crestere a pulsului si a frecventei respiratorii atunci cand potentialii parteneri se imbratiseaza sau se saruta, avem de a face cu “o dovada stiintifica a atractiei fizice”.

Testul empatiei Testul presupune ca unul dintre parteneri sa-l priveasca pe celalalt trecand printr-o experienta semi-traumatica. in imaginea publicata spre exemplificare de Science and Invention, tanara priveste cum partenerul ei este taiat la deget. “in cazul in care contractiile musculare si respiratia i se precipita, devenind suficient de incontralabile”, ea manifesta suficienta empatie fata de partener.

Testul mirosului de transpiratie Potrivit lui Gernsback, mirosul de transpiratie se face vinovat de destramarea mai multor casatorii decat oricare alt motiv. Prin urmare, testul mirosului “nu este o experienta placuta”: partenerii isi miros reciproc transpiratia, o persoana fiind amplasata intr-o capsula mare, din care iese un furtun care este dus la nas de cealata persoana. Daca partenerii nu isi gasesc mirosurile “prea deranjante” (un factor masurat prin dispozitive legate la piept si incheietura mainii), “asocierea romantica” este considerat sigur.

Citeste mai mult pe webcultura.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.