Noutati :

Au fost stabilite deja traseele pentru cele 15 minibusuri pe care le cumpara in primavara Primaria Timisoara

14 octombrie, 2013 - 09:52 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Anul viitor, in primavara, pe strazile Timisoarei vor circula mijloace de transport noi. Este vorba despre minibusurile promise de municipalitate a fi ultimele mijloace de transport public cu motor termic. Specialistii RATT au stabilit deja care sunt traseele pe care vor fi introduse aceste autobuze de medie capacitate.

Potrivit directorului Regiei Autonome de Transport in Comun Timisoara, Ioan Goia, specialistii regiei au finalizat deja caietul de sarcini pentru demararea licitatiei.

„Suntem pregatiti cu documentatia tehnica, ma refer la caietul de sarcini, urmeaza procedura de intocmire a fisei de date de achizitii in cadrul municipalitatii. Dupa demararea procedurii de achizitie a tramvaielor, o sa dam drumul si la aceasta procedura pe SEAP pentru achizitia de autobuze de medie capacitate. Pozitia este deja in bugetul local, asa ca acestea vor fi ultimele autobuze pe motoare diesel pe care le vom achizitiona pentru RATT. Nu sunt microbuze, sunt transformate, sunt cu podea coborata si cu locuri pentru persoanele cu dizabilitati, intrunesc toate conditiile celelalte de autobuz de transport public local, si nu de interjudetean, sunt asigurate prin aceste modificari”, ne-a explicat Ioan Goia.

Seful RATT explica ca mijloacele de transport in comun ce vor veni in primavara la Timisoara nu sunt tocmai minibusuri in adevaratul sens al cuvantului, ci au fost modificate pentru a avea 30 de locuri, cu tot cu cele din picioare.

„Minibusurile se duc pana in zona capacitatii de 8+1, astea vor avea 30 de locuri per total, dintre care 14 sau 16, in functie de optiunea noastra, pe scaune. Este un autobuz de medie capacitate pe care il doresc si occidentalii. L-am dorit si noi, pentru traseele metropolitane in mod special si transportul elevilor. Sunt curse punctuale pe care le facem pentru scolari. Avem deja traseele pe care am dori sa scoatem aceste autobuze de medie capacitate. Sunt cele din zonele Ronat, neacoperita de noi, Kuncz, neacoperita de noi, legatura cu aeroportul se poate face in conditii mai bune si mai rapide, este cursa cu Gara de nord si legatura cu cele mai importante puncte in oras. O sa avem in mod special legatura intre cartiere, nu neaparat in zona centrala, va fi de exemplu Aradului cu Lipovei, legaturi care se vor desfasura in cadrul cartierelor, unde oamenii se misca in numar mai redus, si nu spre zona centrala, unde capacitatea pe liniile principale este asigurata de autobuzele de mare capacitate”, ne-a dezvaluit Ioan Goia.

Specialistii regiei spun ca se doreste achizitionarea a 15 astfel de mijloace de transport in comun. Acestea au primit deja pozitie in bugetul Timisoarei, iar in functie de licitatie se va stabili si suma necesara din buget. Oricum, specialistii RATT spun ca estimarile arata ca un astfel de minibus costa sub 100.000 de euro, in urma licitatiei.

„Discutia este pe minimum 15, acoperim treaba asta. S-a pus pozitie la buget si in functie de licitatie se va completa. Cel mai scump era, daca imi amintesc din toate prezentarile facute aici, undeva la 130.000 – 140.000 de euro. Prin licitatie, cu siguranta vor fi preturi sub 100.000 de euro, conditiile raman aceleasi, dar depinde unde este produs si de furnizor. RATT nu va contribui cu nimic, le va primi in administrare dupa achizitia facuta de municipalitate. Bani vor fi luati din alocatia bugetara, avem si o suma in buget si in functie de licitatie se rectifica bugetul. Suma s-a estimat la 15 autobuze, daca licitatia spune ca e mai mica suma necesara, se va rectifica bugetul. Eu cred ca in prima jumatate a anului viitor le vom avea pe toate, daca licitatia merge bine toamna asta si nu sunt contestatii”, a conchis Ioan Goia.

CITESTE SI:

Nicolae Robu vrea sa cumpere autobuze chinezesti pentru Timisoara, cu motor electric. Ca la Barcelona

Timisoara ar putea avea minibusuri incepand din primavara anului viitor

1,3 milioane de euro ar costa cele 10 minibusuri pe care primarul Robu vrea sa le cumpere pentru Timisoara. Vezi de unde bani!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dar cu Freidorf va face domnul primar legatura? Exista doar o prapadita de linie expres, pe care se circula la mari intervale de timp.

  2. domnilor dar cu zona Ciarda Rosie- Calea Urseni unde s-a construit un cartier intreg de case …si sunt foarte multi copii si oameni care nu au cu ce sa mearga ce faceti ? aveti in vedere si acest cartier…macar o legatura pana in calea buziasului…la tramvaie sa fie !