Apa la PET ne omoara, spun cercetatorii. Vezi cum au ajuns la concluzie!

Apa imbuteliata in recipienti din pastic contine urme de bacterii, substante chimice, fluor, perturbatori endocrini si multe altele, atrag atentia cercetatori. Producatorii de apa la PET nu sunt nevoiti sa furnizeze rapoarte periodice de calitate a apei. Dar ce bem?

Indiferent daca procesul de filtrare este pur sau nu, unele dintre aceste chimicale nu sunt excluse din produs, din moment ce procesul de depozitare a apei in sticle de plastic PET impregneaza apa cu scurgeri de substante chimice de la plastic, mai ales dupa ce sticlele au fost expuse la caldura in timpul transportului si al depozitarii.

In majoritatea tarilor din intreaga lume, apa de la robinet este mai sigura decat apa imbuteliata in sticle de plastic, sustine financiarul.com. O alternativa mai sanatoasa ar fi instalarea unul filtru calitativ la sistemul de apa din casa si utilizarea unor sticle pentru apa care sa fie reutilizabile, si nu din plastic.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.