Aeroportul Timisoara va incheia anul cu pana la 1,4 milioane de pasageri. Anunt despre momentul in care numarul se va dubla

TIMISOARA. Reprezentantii Aeroportului International ”Traian Vuia” spun ca pana la finalul anului Timisoara va numara pana la 1,4 milioane de pasageri, revenirea post-pandemie fiind una rapida.

CITESTE SI: Legatura aeriana in triunghi intre Timisoara, Iasi si Cluj-Napoca. Planurile conducerii Aeroportului International ‘Traian Vuia’ 

„Post pandemie, am avut o revenire foarte rapida, in decurs de cateva luni ne-am apropiat de pragul de 80% din traficul care-l avusesem in 2019 (…) Daca luam in considerare ultimii doi ani, avem niste cresteri semnificative, de 80% in 2022 si, respectiv, de 20% in 2023 (de fiecare data fata de anul anterior – n.red.). Insa, cred ca cel mai corect ar fi sa ne raportam la 2019, un an neafectat de pandemie. Anul acesta nu vom ajunge la nivelul lui 2019, din pacate. Suntem cu 12% sub nivelul traficului inregistrat atunci, chiar daca suntem cu 20% peste cel de anul trecut. Noi speram ca aceste aceste noi facilitaţi sa atraga companiile aeriene, dar ne bazam si pe atractivitatea zonei“, a declarat Daniel Stamatovici, directorul Aeroportului International Timisoara, pentru zf.ro.

Noile terminale de calatori, cel finalizat de sosiri externe si cel aflat in lucru, de plecari externe, au fost concepute pentru o capacitate de 3 milioane de pasageri anual.

„Vom putea depasi 2 milioane, ba chiar am putea ajunge si la 2,5 milioane de pasageri in urmatorii cinci ani. Capacitatea de 3 milioane de pasageri ar putea fi atinsa doar daca se va mari aceasta zona de captare prin intermodalitate – adica sa aducem la distanţa mai mare pasageri care sa calatoreasca din Timisoara cu avionul – si daca, data fiind noua infrastructura, vom atrage companii aeriene care sa opereze pe mai multe destinatii“, mai spune Stamatovici.

CITESTE SI: Zboruri directe de la Timisoara la Zurich si Istanbul. Planuri pentru conexiuni cu intreaga lume 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Din păcate aeroportul Timișoara este o rușine pentru oraș… Sunt doar câteva zboruri. Din nu știu ce motive, operatorii refuză să vină pe acest aeroport, deși aeroportul se tot dezvoltă…

  2. Vai și amar de acest aeroport. Curse puține, conducere foarte slaba. Se lauda ca vine Swiss, Turkish… Dar toate astea sunt petarde aruncate ca să lungeasca agonia…

  3. Ceva poze mai recente cu noul terminal.aflat in constructie nu aveti? Ar fi interesant de vazut ce s-a realizat pana acum.

  4. Bucuresti-Timisoara

    45-60 minute drumul la Otopeni
    2 ore in aeroport
    1.15 zborul plecare cu intarziere
    50 minute asteptat bagajul
    40 minute paba acasa

    Total aprox 6 ore pierdute pt un „zbor rapid”

    Adica daca era autostrada…ajungeam mai ieftin si repede cu masina

  5. PE care* stimate domnule Daniel

  6. Aeroport de mana a doua

  7. Ar fi bine dacă ați Adauga zboruri și in Nordul Angliei nu doar la Londra, cum ar fi Newcastle sau Leeds. Clujul are deja la Leeds. Timișoara de ce nu poate?

  8. Unul di motive este și prețul foarte mare a biletelor.Timișeni sau cei din județele limitrofe preferând sa zboare din Cluj,Budapesta sau Beograd

  9. @Andreea,”Din nu știu ce motive, operatorii refuză să vină pe acest aeroport, deși aeroportul se tot dezvoltă…”
    Nu exista cerere suficienta. Sa nu uite lumea ca companiile aeriene functioneaza pe principii capitaliste. Timisoara fiind in capat de tara are doar judetele banatene de unde sa capteze pasageri. Aeroportul Cluj deserveste toata Transilvania, cel din Iasi toata Moldova.
    @Cornel, din Timisoara probabil nu exista cerere suficienta ptr Leeds. Asta imi aduce aminte ca atunci cand s-au introdus trenurile Intercity s-au gasit o gramada de localitati de 20-30 mii care sa ceara sa opreasca si la ei. Adica Intercity sa aiba regim de personal, sau hai sa zicem un pic accelarat.