Va fi transformat intr-o sala de film, teatru ori conferinte si va avea si ecran exterior. 5 firme si asocieri vor sa reabiliteze Cinematograful Dacia din Timisoara, cu aproape 3 milioane de euro

TIMISOARA. Aflat intr-o stare avansata de degradare, fostul cinematograf Dacia din zona Circumvalatiunii, ar putea intra in curand intr-un amplu proces de reabilitare si transformare.

CITESTE SI: Containerele de la Padurea Verde nu vor fi mutate, dupa epidemia de coronavirus. Planul Primariei pentru ‘tabara de carantina’ de la Timisoara 

Planurile sunt deja facute, iar sala ar urma sa aiba un ecran de proiectie retractabil si sa poata fi folosita si entru conferinte, piese de teatru ori alt tip de spectacole, in vreme ce foaierul se va preta pentru expozitii. Un ecran imens  va fi instalat si in exteriorul cladirii cinematografului, data fiind vecinatatea parcului.

Noul cinematograf va avea 384 de locuri.

Licitatia pentru transformarea batranului cinema Dacia, care n-a mai fost folosit de zeci de ani, a fost lansata in aprilie, iar la termenul limita pentru depunerea ofertelor s-au inscris 5 asocieri si firme:
AUDIOTECH MULTIMEDIA GROUP, HANTIG ELECTRICSERVICE, PORR CONSTRUCT, CONSTRUCTIM S.A. (lider) cu AVITECH CO S.R.L si T.T. & Co SOLARIA GRUP (lider) EURAS

Ofertele doritorilor sunt acum in evaluare, iar lucrarile au fost estimate la aproape 3 milioane de euro si ar trebui sa nu tina mai mult de 1 an.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.