Planul Urbanistic General al Timisoarei, anulat de Tribunalul Timis, in prima instanta. Opiniatimisoarei.ro a aratat ca PUG-ul avea probleme mari

TIMIȘOARA. Decizie previzibilă a Tribunalului Timiș în privința Planului Ubanistic General al Timișoarei.

Hotărârea Consiliului Local prin care a fost aprobat, în 2023, noul PUG a fost anulată în primă instanță, la solicitarea uneia dintre firmele din grupul Bega. Decizia nu este, însă, definitivă și poate fi atacată.

Admite cererea de chemare în judecată formulată şi precizată de reclamanta SC Bega Invest SA, în contradictoriu cu pârâţii CL Timișoara şi Municipiul Timișoara şi, în consecinţă: Dispune anularea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Timişoara nr. 457/17.10.2023 privind aprobarea Planului Urbanistic General – Municipiul Timişoara şi a Regulamentului Local de Urbanism aferent„, se arata in soluția pe scurt pusa de judecatorii Tribunalului Timiș, vineri, 18 iulie 2025.
Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Planul Urbanistic General este documentul care stabilește o serie întreagă de reglementări în construcții și direcțiile de dezvoltare ale orașului. Sistematizează zonele unde vor fi construite viitoare cartiere și stabilește funcțiuni de bază, precum mobilitatea,  rețeaua de transport public sau de spatii verzi, dar și zonele pentru școli și spitale.

La momentul la care se pregătea votarea Planului Urbanistic General, opiniatimisoarei.ro arata în mai multe articole că documentul avea tot felul de hibe.
Bunăoară, era chiar depășit. Prevedea case și imobile mititele cu apartamente în zone unde sunt deja demult construite blocuri cu peste 15 etaje.

Mai mult, Timișoara fusese extinsă din pix cu 60 de hectare în Pădurea Verde de către administrația Fritz, iar planșe întregi fuseseră înlocuite ‘noaptea că hoții’ în noul PUG.

CITEȘTE ȘI: Timișoara, extinsă din pix cu 60 de hectare în Pădurea Verde de către administrația Fritz. Planșe înlocuite ‘noaptea că hoții’ în noul PUG

CITEȘTE ȘI: Noul PUG al Timișoarei este, de fapt, rămas cu 10 ani în urmă. Documentul mult așteptat prevede case și imobile mititele cu apartamente în zone unde sunt deja demult construite blocuri cu peste 15 etaje. FOTO

După dezvăluirile opiniatimisoarei.ro, administrația Fritz a procedat la unele schimbări, însă o seama de aberații au rămas în documentul esențial al dezvoltării Timișoarei.

CITEȘTE ȘI: Administrația Fritz, băgată în ședința nocturnă de opiniatimisoarei.ro. Amendamente scoase din joben cu câteva ore înainte de votarea PUG-ului în Consiliul Local Timișoara. Ce aberații au rămas în proiect

Până în toamna lui 2023, Primăria Timișoara a folosit un PUG din 2002, care însă era la nivelul anului 1993. La noul Plan Urbanistic General se lucra încă din 2010, de când primarul de atunci, Gheorghe Ciuhandu, semnase contractul cu asocierea Planwerk (Cluj-Napoca, lider), Vitamin Architects (Timișoara) și IHS România (București). Administrația Fritz l-a „actualizat” și l-a înaintat spre aprobare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Si cand eu va spusai ca sa momit fritz la afaceri imo voi batman batman

    • Nu Spritz, el e doar trimisul neocolonialist ce pune in practica interesul marelui capital. Romania e un caz special prin numarul mare de proprietari de locuinte, asta se vrea schimbat astfel incat sa ‘nu avem nimic si sa fim fericiti’ Pentru asta trebuie sa muti cetatenii catre „poli regionali de dezvoltare”, sa se indatoreze pe zeci de ani la banci straine si sa lucre asadar fara sa cracneasca in „multinationale” (banci straine care la noi nu finanteaza economia, dar au profituri uriase, probabil suntem tara cu cel mai mare randament al bancilor )
      Prostocratia se plateste!

      • STATI LINIȘTITI TROLILOR CA DECIZIA TRIBUNALULUI NU E DEFINITIVĂ SIGUR USR-IȘTII O VOR CONTESTA🤣🤣

  2. 1. Oare cine e Bega Invest?
    2. Reclamatie din 2023 rezolvata de Tribunal in 2025. Si ne miram ca toate stagneaza in Romania.
    2. Ni se spune ca adminstratia Ciuhandu a lucrat la PUG din 2010, si apoi administratia Fritz doar „l-a actualizat” in ultimii ani. Nu va scapa, totusi, o perioada de 8 ani din acest interval? Sau sa pricepem ca intre 2012 si 2020 nu s-a lucrat nimic?

    • Tu esti mai userist de felul tau, ori nu intelegi subiectul articolului, ori esti ticalos si incerci tehnici de manipulare pentru prostoboi. Ori amandoua. Da, cred ca amandoua. Basti, useristule.

    • Ce vrei tu sa insinuezi pui de dac?

  3. Și în continuare nimeni nu primește autorizație de construcție în Timișoara dacă nu cotizează la firma domnului arhitect șef.

  4. Ai uitat de Negrisanu! Urs-istul

  5. Iarăși a primit @intreb-are dezlegare la telefon de la gardieni și scrie tot felul de inepții în comentarii. Aici lucrurile sunt clare, dar maestrul Fritz ca un habarnist ce este, nu știe ce semnează iar ăștia din primărie își aranjează una alta. Că s-au făcut blocuri de 15 etaje unde nu trebuie, asta nu înseamnă că mai trebuie și altele ca și așa orașul deveni tot mai înghesuit în loc să se extindă înspre periferie.

  6. Mari interese (terenuri, cladiri, etc,) au cei doi frati de la Bega Invest si se pare sa li s-au stricat planurile. Cei doi oricum sunt implicati politic (AUR, etc.) si saboteaza dezvoltarea orasului, daca nu au si ei o parte din afacere. Hai sa spunem deschis aceste lucruri, nu sa dam vina doar intr-o parte.

  7. Mulțumit opiniatimisoarei ca au postat și înfrângerea primăriei în procesul cu heaven !!! Fritz = Nicușor 2.0 pierde toate procesele

  8. Foarte interesant cum te bucuri de heaven patron un fost milițian și de Bega Invest condusa de copiii prof de la medicina care pe vremea lui Ceaușescu strângea pt securitate banii de studenții străini în valuta da este vorba despre Cristescu cei care au nenorocit economia orașului .interesant sa vezi albul negru .nu?