Timisoara, extinsa din pix cu 60 de hectare in Padurea Verde de catre administratia Fritz. Planse inlocuite ‘noaptea ca hotii’ in noul PUG

Toata lumea stie ca, din ziua de gratie 17 octombrie 2023, Timisoara are un nou Plan Urbanistic General, dar nu toti cetatenii orasului sunt la curent cu faptul ca acesta este, de fapt, unul ramas cu 10 ani in urma. Mai precis, ca se raporteaza la starea de lucruri existenta in 30 iulie 2013, data la care Consiliul Local Timisoara adopta hotararea numarul 428 “privind aprobarea etapei a 3-a elaborare PUG – propunerile preliminare ce vor fi supuse spre avizare ale Planului Urbanistic General”.

Cu alte cuvinte, documentatia noului PUG fusese deja aprobata de consiliul local in vara lui 2013, ceea ce s-a votat luna trecuta fiind varianta aprobata inca de-acum zece ani plus modificarile rezultate din solicitarile avizatorilor, orice alta schimbare fiind exclusa.

O dezbatere publica doar cu numele

N-o spunem noi, ci a spus-o chiar arhitectul-sef al Timisoarei, Gabriel Almajan, in intalnirea pur formala pe care dumnealui si reprezentantii altor institutii au avut-o, in 27 septembrie 2023, cu cetatenii prezenti in sala de consiliu a Primariei Timisoara. Sa-i dam, deci, cuvantul domnului Almajan (atasat si video): Dezbaterea de astăzi, de fapt, este impropriu numită dezbatere, precum v-am spus. Soluțiile, concepția, organizarea funcțională și așa mai departe au traversat, conform legii și prevederilor legale, toate aceste consultări și acestea au fost finalizate și prin aprobarea unor forme preliminare, care apoi au intrat în avizare. Ulterior avizării, au mai fost elaborate modificări din cerințele avizatorilor. Așa este procedura de întocmire a unui plan urbanistic general și, de fapt, astăzi, propunerea noastră este să ne axăm pe ceea ce înseamnă operaționalizarea planului urbanistic general”.

Hocus-pocus cu limita intravilanului

Pornind de la afirmatiile categorice ale arhitectului-sef, formulam, prin intermediul acestui articol, o intrebare: cum este posibil ca limita intravilanului, propusa prin noul PUG si aprobata prin HCLT nr. 457/17.10.2023, sa fie stabilita in interiorul Padurii Verzi IN MOD DIFERIT fata de varianta aprobata prin HCLT nr. 428/30.07.2013?

Concret, in plansa din documentatia preliminara aprobata in vara lui 2013 – care nu se mai regaseste pe site-ul Primariei Timisoara, dar pe care v-o prezentam noi in acest articol -, intravilanul fusese extins in Padurea Verde cu 2 cvartale a cate 15 hectare fiecare (suprafata unui cvartal apare mentionata in Strategia dezvoltarii spatiilor verzi a municipiului Timisoara 2010-2020, document elaborat de primarie: “Padurea Verde, situata in nord-estul Timisoarei, este un masiv forestier cu suprafata de circa 724 ha, amenajata sistematic in careuri de 15 ha, apartine orasului”).

Ulterior, in plansa din documentatia finala aprobata in 17 octombrie 2023, intravilanul apare extins in Padurea Verde cu 4 cvartale in plus, insumand circa 60 de hectare, fata de varianta aprobata in 2013! Adica s-a ajuns de la o extindere cu 30 de hectare la o extindere cu 90 de hectare a intravilanului in Padurea Verde, desi acest lucru nu mai era posibil decat daca ar fi fost cerut de avizatorii noului PUG.

Or, cu siguranta, nimeni nu poate crede ca extinderea in Padurea Verde a intravilanului cu inca 4 cvartale insumand 60 de hectare a fost solicitata de avizatorii PUG!

Si inca o intrebare: cati dintre consilierii locali care au votat, in 17 octombrie 2023, noul Plan Urbanistic General al Timisoarei au stiut ca voteaza si extinderea intravilanului cu cele 60 de hectare din Padurea Verde?

FOTO: Limita intravilanului in zona Padurii Verzi, conform plansei PUG-ului elaborat in 1998 si aprobat in 2002

FOTO: In plansa din documentatia noului PUG, aprobata in 30 iulie 2013, se observa ca in intravilan fusesera incluse doar doua cvartale a cate 15 hectare fiecare

FOTO: In plansa din documentatia noului PUG, aprobata in 17 octombrie 2023, se observa ca in intravilan au fost incluse, prin incalcarea HCLT 428/2013, inca 4 cvartale a cate 15 hectare fiecare, in total 600.000 de metri patrati

FOTO: Varianta din Google Maps a limitei intravilanului stabilite in 2002

Foto: Varianta din Google Maps a extinderii intravilanului cu 30 de hectare (suprafata colorata cu galben)

FOTO: Varianta din Google Maps a extinderii intravilanului cu inca 60 de hectare (suprafata colorata cu albastru), prin incalcarea HCLT 428/2013

Raspunsuri smulse cu forcepsul

La momentul prezentarii noului PUG in sedinta din 20 iulie 2023 a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si de Urbanism (CTATU) a Primariei Timisoara, unul dintre membrii comisiei, arhitecta Catalina Bocan, a sesizat extinderea intravilanului in Padurea Verde si a solicitat lamuriri. Astfel, dumneaei i-a adresat sefului echipei de proiectanti ai noului PUG, Eugen Panescu (Planwerk), prezent la sedinta, urmatoarea intrebare: Pe plansa pe care o vedem aici, limita de intravilan este jumatate in Padurea Verde?. Dupa vreo trei-patru secunde de tacere, doamna Bocan se reorienteaza: Sau poate ne ajuta Gabi (n.r. – arhitectul-sef Gabriel Almajan) sa ne zica de ce. Din nou, nici o replica din partea celor interpelati, iar dupa alte patru secunde, Catalina Bocan insista: Padurea Verde este sau nu este in teritoriu (n.r. – teritoriul intravilan)?”.

In sfarsit, Gabriel Almajan emite primele sunete: Nu, nu”. Nelamurita in urma raspunsului monosilabic al arhitectului-sef, doamna Bocan doreste o dezvoltare a explicatiei: „Nu e integral sau cat se vede ca nu este?”.

Provocat sa ofere o lamurire mai elaborata, domnul Almajan se conformeaza: Nu. Teritoriul intravilan este exact ceea ce vedeti in plansa aceasta si in plansa avizata – pe care acum nu o avem in fata – de la oficiul de cadastru, ca suprafata si ca limite, la care se adauga cateva trupuri care au fost deja, sa spunem, operate ca intravilan, in urma PUZ-urilor adoptate. Deci, de la faza de avizare preliminara a acestui moment si pana la aprobarea PUG-ului s-au produs modificari”. Atasat aveti inregistrarea video a intregului schimb de replici.

Care plansa? Care PUZ-uri?

Acum, fara sa stim daca interlocutoarea domnului Almajan s-a multumit cu explicatiile acestea sau, pur si simplu, n-a mai dorit sa preseze pe subiect, noi ne declaram la fel de nelamuriti.

In primul rand, credem ca arhitectul-sef al Timisoarei ar fi trebuit sa prezinte si „plansa avizata de oficiul de cadastru” ca sa vada atat membrii CTATU, cat si toti cetatenii orasului cum arata teritoriul intravilan “ca suprafata si ca limite”.
In al doilea rand, nu intelegem la ce se referea in mod concret Gabriel Almajan cand vorbea despre “cateva trupuri care au fost deja, sa spunem, operate ca intravilan, in urma PUZ-urilor adoptate”. Din moment ce subiectul discutiei era extinderea intravilanului in Padurea Verde, domnul arhitect-sef se referea, oare, la planuri urbanistice zonale realizate in Padurea Verde?! Cum ar putea fi, insa, posibil asa ceva? Iar daca acele PUZ-uri adoptate intre momentul avizarii preliminare (iulie 2013) si momentul adoptarii noului PUG (octombrie 2023) nu aveau nici o legatura cu Padurea Verde, care a fost sensul invocarii acestora? In al treilea rand, de ce aceasta negare a evidentei din partea arhitectului-sef?! In acest context, dincolo de extinderea din pix, peste noapte, a intravilanului Timisoarei cu 60 de hectare, ridica mari semne de intrebare si ocolirea unui raspuns clar coroborata cu deturnarea obiectului discutiei.

Cui prodest?

Dar, pana la urma, poate ca ar trebui sa fie clar pentru toata lumea care este diferenta intre teritoriul intravilan si teritoriul extravilan si, in acest sens, vom reproduce definitiile din Legea 350/2001 amenajarea teritoriului şi urbanismul. Astfel, teritoriul intravilan este compus din totalitatea suprafetelor construite si amenajate ale localitatilor ce compun unitatea administrativ-teritoriala de baza, delimitate prin planul urbanistic general aprobat si in cadrul carora se poate autoriza executia de constructii si amenajari”, iar teritoriul extravilan cuprinde suprafata cuprinsa intre limita administrativ-teritoriala a unitatii de baza (municipiu, oras, comuna) si limita teritoriului intravilan”.

Asadar, teritoriul intravilan reprezinta o suprafata construibila, adica o suprafata pe care poti construi, evident, in conditiile legii, in baza unei autorizatii de construire, in timp ce pe teritoriul extravilan nu poti construi (exceptie facand amenajarile simple, de gen sopronului sau constructiilor similare folosite in cadrul exploatatiilor agricole).

Acum, care este scopul pentru care au fost introduse pe furis in intravilan cele 60 de hectare din Padurea Verde si in folosul cui a fost facuta operatiunea respectiva sunt intrebari la care, la fel ca la cele puse mai sus, doar administratia Fritz are raspunsurile.

De la o vulnerabilitate la alta

Si am mai avea o intrebare de final: nu cumva modificarea limitei intravilanului prin incalcarea hotararii nr. 428 din 30 iulie 2013 a Consiliului Local Timisoara este o reglementare functionala in masura sa vulnerabilizeze documentatia PUG in ansamblu si HCL-ul de aprobare din 17 octombrie 2023?

Ne intrebam acest lucru pentru ca am urmarit cu deosebit interes detalierea oferita de arhitectul Razvan Negrisanu (presedintele Comisiei pentru dezvoltare urbanistica, amenajarea teritoriului si patrimoniu din cadrul CLT), in sedinta de consiliu local de luna trecuta in care a fost aprobat Planul Urbanistic General – Municipiul Timisoara si Regulamentul Local de Urbanism aferent.

Iata ce spunea domnul Negrisanu in 17 octombrie 2023 (atasat video): Eu vreau sa fac o precizare legata de aceste amendamente. Amendamentele trebuie impartite in doua, adica vorbim de amendamente care tin de procedura functionala si sunt amendamentele care tin de reglementare functionala. Sunt doua lucruri distincte si foarte importante. Amendamentele care tin de reglementare functionala, daca le facem acuma, fara o documentare foarte buna, vulnerabilizam documentatia in ansamblu. De aceea, propunerea mea este sa separam lucrurile, adica sa nu facem amendamente care tin de reglementari functionale, inaltimi, dimensiuni si asa mai departe… Daca noi modificam acum chestiuni care tin de functiuni, vulnerabilizam documentatia in ansamblu, adica vulnerabilizam HCL-ul de aprobare, si propunerea mea este sa lasam categoriile functionale asa cum sunt acum, sa aprobam acest document si ulterior sa venim cu un HCL pentru indreptarile de eroare materiala. Pentru ca exista cazuri, asa cum a zis si domnul arhitect, in care s-au facut aceste lucruri si au trecut, si exista cazuri in care n-au trecut. Adica exista HCL-uri de indreptare materiala in tara care au fost revocate in instanta. Eu nu vreau să ajungem in faza in care sa fie revocat HCL-ul de aprobare a PUG-ului”.

Daca modificarea reglementarilor functionale gen regimul de inaltime al cladirilor vulnerabilizeaza hotararea de consiliu local prin care s-a aprobat noul PUG, sa se calculeze cat de mult ar vulnerabiliza aceeasi HCL modificarea limitei intravilanului, in sensul extinderii acestuia, cu 600.000 de metri patrati…

CITESTE SI: Administratia Fritz, preș in fata consilierului local Razvan Negrisanu. Lectie despre cum se calca legea in picioare la Primaria Timisoara pentru afacerile unui lider USR

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Pai eu de 3 ani va tot spun ca Fritz isi doreste un cartier in Padurea verde pentru cei de la continental si nu numai

 2. Ohohoo, ce mizerii facute de gasca de arhitecti USR mai ies la iveala…. Cate porcarii, cate hotii or mai fi? Cine vrea sa-si traga cartier in Padurea Verde, frumos, la ozon? Pana acu , toti hotii de dinainte n-au indraznit sa faca atatea matrapazlacuri… Astia or sa dea jos si catedrala ca sa-si rezolve clientii dezvoltatori pt care vedem ca is in stare de orice?????????? Almajene, cat tupeu sa ai??????

 3. Da boss, USRistii vor sa construiasca cartiere la padurea verde :))))))))). Rade lumea de voi la cat sunteti de disperati…

  • Nu USR-isti ca voi sunteti … cu Fritz cu persoanele care lau inscaunat primar in TM …voi USR-ul sunteti doar sagetile bagate la inaintare

   • Sunteți prosti? Nu Robu, zis și „Lae” venise cu ideea asta de kkt???

 4. Disperare mare la USR pe ultima suta de metri ! Nici un procuror nu are curaj sa se atinga de ei ! Rusine DNA ! Pentru ce va mai luati salariile ? AVeti peste tot in presa articole despre cum fura si voi stati si va uitati ?

 5. Felicitari Opinia Timisoarei. Din pacate procurorii dorm in papuci pe lefuri astronomice. Acest PUG se dovedeste plin de aranjamentele fratiei arhitectilor din primarie si nimeni nu-i atinge pe astia. consilierii locali sunt la fel, degeaba. habar nu au ce voteaza idiotii

 6. astea nu cumva sunt manevre de final de mandat ? stiind ca nu-l mai pupa pe urmatorul !?? doar ca ele sunt „comandate” de cineva din spate , care profita de ele si cand Fritz cu acolitii lui nu vor mai fi ????
  Totusi, daca sunt probe evidente nu inteleg de ce DNA nu isi face treaba ? Ma rog, … cei din DNA care nu sunt implicati in mod direct !!
  Daca pentru Fritz si acolitii lui primeaza „dezvoltarea” urbana in detrimentul Padurii Verzi, si a spatiilor verzi in general, nu mai bine isi face valiza si pleaca in China la socrii ? acolo are tot viitoril la care viseaza …!!

 7. Daca se fac modificari asa de importante, este obligatoriu ca acestea sa fie explicate altfel vor trezi suspiciuni, ca sa nu mai vorbim de modul in care s-a incercat aprobarea lor.

 8. noaptea ca hotii sugeti voi poola…. oT de rahat

  • Asta este nivelul postacilor USR. Felicitari , pramatiilor. Si ingramaditi, si golani, si analfabeti = postacii USR

 9. bravo, emilutze, doua maimutze, ce esti. Crapa fierea-n voi cand arata ziarsitii cat sunt de hotii USR-istii la TM. Nasol moment, e a cata hotie dovedita cu acte. Norocul gastii de penali de la primaria timisoara in frunte cu dominic este ca sunt loaze anchetatorii. In Timisoara nu exista procurori, doar loaze. Cum era mai aia cu ciuma rosie care fura, ciuma galbena care fura, ca vedem cum pitpalacii de la USR FURA CAT POT. Hai postacii USR, sariti cu scuipatii, ca sa va premieze sefii ca aparati furturile sefilor din primaria timisoara

 10. din comentacii de aici au fost beșiți pe lumea asta defapt și automat de acolo efectele..

 11. Daca nici acum DNA , DIICOT sau cineva de la Parchet nu se sesizeaza, justitia din Timisoara a ajuns la nivelul minim posibil. Din acest punct poate fi doar mai rau si nu se mai poate reveni la normal. Pe vremea lui Robu , DNA era foarte activ: gasea, facea, dregea, ancheta, aresta. Acum parca i-a pus cineva mana pe gura ca nu mai face nimic de cativa ani ! Sa stai si sa te uiti la stiri si sa nu faci nimic, asta inseamna ori ca esti cu ei in gasca si esti corupt, ori ca esti incapabil si ocupi locul doar ca sa ii blochezi pe cei care vor sa faca ceva. DNA, nimic, nimic ? Nu simti nevoia sa faci nimic ? E totul bine acolo la tine ? Locurile sunt caldute si bine platite ?

 12. Fritz executa exact comenzile sefilor lui …..

 13. Hmm, eu sunt arhitect de profesie si sunt suuuper surprins ce varza ati facut, OT, din acest articol. O ciorba de informatii. Ori nu aveti habar ce scrieti ori sunteti platit de USL 2.0 sa scrieti numai tampenii. Probabil ambele. Halal jurnalism…

  • Esti tu arhitect? Hai sa fim seriosi. Esti doar un postac USR care n-are cu ce patrunde informatiile perfect pertinente si relevante din articol. De dupa tastatura, poti fi si Benjamin Netanyahu, postace. Lasati abureala, ca lucrurile sunt extrem de clare pentru cei care inteleg un text documentat. Vedeti-va de simbria de la USR. PS. Acum mi-a trecut prin cap…tu esti Almajene? Sau Negrisanu? Ce naspa sunt ziaristii cand va devoaleaza planurile diabolice de control asupra urbanismului din acest oras in beneficiul contractelor grasute de la dezvoltatorii pe care ii protejati, asa-i?

  • Dacă ești așa de familiar cu situația respectivă, explică-ne și nouă de ce este necesară trecerea parcelelor menționate în articol în intravilan, în ce măsură articolul este varză, tâmpenii și alte epitete de genul. Nu de alta dar din păcate sunte foarte putine exemple de jurnalism de investigație în presa locală așa că cei din administrație își cam fac de cap. Altfel ești doar un postac care proferează invective la adresa jurnaliștilor sub protecția anonimatului.

  • Deabia astept ziua alegerilor locale, sa vin la sectiunea de comentarii si sa vad cum toate slugile PNL (cu Jean in frunte) fac Seppuku cand tata Robu nu o sa castige alegerile. Sa vezi atunci plansete, urlete, si pupici in funduletul PNLului. Deabia astept sa-mi iau un pahar de vin si sa-mi faceti ziua mai buna. Va multumesc ca existati, cu oameni asa batuti in cap ca voi restul lumii pare chiar fain!

   • Chiar nu inteleg cat de limitati sau de boi pot fi unii. Adica daca sunt prezentate abuzurile si furturile USR de catre cineva sau daca eu le constat si ma revolt, automat inseamna ca sunt penelist sau pesedist sau ce taratze mai aveti voi in cap, mai postacilor USR? Pe bune, chiar atata sunteti de imbecili? Bah, boilor, is documente bah aicia, care arata cum incalca legea hahalerele alea din fruntea primariei TM si vi se falfaie? Va meritati soarta, sunteti ori cretini, ori cretini, ori mufati la banii publici de USR si va e frica ca va pierdeti priviletiile. O fi concurs care isi ia mai multe case in mandatul asta, sa nu va intreaca fominic si dublul repetent

   • Voi, postacii progresisti, pupati Fritzu in varf non stop.

 14. Deci este absolut incredibil cat tupeu au baietii astia care conduc timisoara, cum sfideaza ei legea in mod repetat, cum isi bat joc de noi si de orasul asta. Mi-e si frica sa ma gandesc cate alte abuzuri au comis fara ca lumea sa le banuiasca macar. Toata aprecierea pentru jurnalistii care nu se lasa descurajati si continua sa le dezvaluie

 15. Degeaba ne lamentam, ei or sa-si faca jocurile … Toata manevra a inceput de cand Romsilva a cedat padurea catre administratia locala !! Probabil se stia de atunci unde se dorea sa se ajunga …, si mai mult ca sigur au spatele asigurat aceste marionete de arhitecti si consilieri de 2 lei, pentru ca mai mult ca sigur, cineva ii impinge de la spate !!
  Sa nu uitam ca sa discutat pe aceqasi tema si despre padurea Bistra …
  Doar daca iese lumea in strada si o chemam pe Greta Thunberg sa ne sustina poate reusim sa-i oprim pe acesti rechini …

  • Spre stiinta, padurea data anul trecut de Romsilva n-are nicio legatura cu asta in care si-au bagat ghearele USR-istii. Faci confuziune. si sa vezi distractie cum vor da bucata de padure a Romsilva indarat, daca nu reusesc sa faca padurea parc…. va fi distractiv, USR=IMPOSTORI=INCOMPETENTI, LA FEL CA PSD SI PNL

 16. La pariu ca acolo va aparea un cartier de blocuri construit de una din corporatiile din zona. Ca si Siemens s-a apucat de construit. Ca si aia au toate caen-urile in statut.

 17. Bravo tata 600 mii metri patrati ori minim 100 euro metru = 60 de milioane euro , cum e ba astia care scrieti sa lucrati pe 500 eur ?:))

  • 600e mp au toate utilitatile la botul calului …..dar o vor lua in mana ca de la anul USR si Fritz vor fi o amintire proasta

   • Pai aia sunt bani de buzunar 60 mil eur , restul cine stie :))

 18. E clar ca pe astia nu ii mai opreste nimeni si nimic din furat. Au pus gheara pe oras asa cum nu a facut-o nimeni pana acum. Mafia rommilor care luaua apartamentele cu acte de mostenitor facute prin Germania sunt pistol pe langa astia : doar din cateva linii au facut rost de 60 de hectare. DNA, somn usor, esti degeaba ?

 19. Se zvoneste ca la Timisoara se va oficia prima casatorie gay din Romania. Dar e tinuta surpriza , pe final de mandat.

 20. Timisoara inselata pe fata. Consilierii locali nu au nimic de zis ? Sunt doar marionete de doi bani ale primarului ? Nici o reactie din partea consilierilor care au votat un document modificat si care nu a fost supus dezbaterii publice ?

 21. #fara penali in functii publice, #o Romanie fara hotie. USR, ne-ai prostit ca sa te votam si acum iti arati penalii si hotii ?

 22. #OpiniaTimisoarei, cam cat luati de la Robu? Va scoateti salariile? Cat patos irosit, oare de ce sunt asa disperati Robistii? Asa sa fie la Bogsig? Ca aicia la Timisoara stim cum fura USR-istii mei iubiti, cum sfideaza lege, exact cum scrieti voi aici in articol pe Opinia Timisoarei. Bravo voua pentru ancheta. Noi suntem obisnuiti cu punga de pufuleti la USR. Asa ca , sa nu va suparati pe mine ca mai trag cate un scuipat dupa cum ne cere sefa postacilor de la USR Alina Popa. Ca in functie de cati scuipati trag, asa imi iau simbria in pungutele de pufuleti. Sa fiti sanatosi, sa mai faceti dezvaluiri. Mi-a placut si serialul cu Negrisanu, beton, abuz cat casa.

 23. da alte culori nu ati gasit?

  PS: sper ca vati lamurit cu jegurile astea

 24. Nu-l mai voteaza nimeni pe handicapatul asta de hot cu IQ cat temperatura camerei, lingaul.

 25. vai cat va place celor de la o.p. sa gasiti nod in papura. nimic nu e bine, dar daca ati voi primari mama mama ce ati face. nu aveti de loc simtul ridicolului? PS stiti, eu, de fapt, nici nu am citit articolul ca e lung pentru capul meu mic si nu ma duce mintea sa inteleg plansele si ceea ce ati dezvaluit voi aicia, dar daca pot sa va fac prosti, o fac, ca asa imi cer sefii de la partid , care nu va suporta, ca le aratati mizeriile pe care atata se chinuie sa le bage sub pres.

 26. Pai e clara manevra.Scoate Donimic padurea din extravilan,o pune in intravilan. Apoi incepe sa vanda lemnul,ca deh,trebuie curatat locul.Apoi vinde terenul.Si uite cum in 4 ani devine rivalul lui Bezos .
  Maimutele oltenesti corporatiste il sustin ca sa nu ii dea sefu oltean afara si sa fie nevoiti sa mearga la muica in batatura,la alegeri toti vor merge cu ordin de la corporatie,noi vom sta acasa de putori,justificand ca ,,nu am cu cine vota ca toti ,,e,,hoti,, si uite cum chiar o sa avem prima casatorie gay in Timisoara,si Donimik va deveni chiar presedintele Rmaniei cum de altfel se vrea.
  Din cauza noastra a celor care vedem dar nu facem nimic.

  • Doar in Romania un somer intretinut de nevasta poate sa aiba pretentii sa ajunga primar de muncipiu sau presedinte de tara. In Germania nu l-a bagat nimeni in seama. Asa a ajuns pe la noi, sa ii prosteasca pe romani ca e neamt si ca face treaba. Tu ai casa de 200 000 de euro ? Normal ca nu , dar Fritz are. De ce nu intra DNA peste ei ? Le-a interzis Iohannis sa se atinga de apropiatul lui neamt ? De nemti nu are voie nimeni sa se atinga ?

 27. DNA Timisoara nu face nimic de cand e Fritz primar. Cand era Robu primar erau calare pe primarie. Azi nici nu se mai stie daca DNA Timisoara mai face vreun dosar, oricate informatii ar aparea in presa.