Locurile de poveste din Timis, in planurile de promovare turistica. Consiliul Judetean a inceput cu o actiune de curatenie si un tur pe la cateva dintre comorile Banatului. FOTO

TIMIȘOARA. Curățenie și promovare. Consiliul Județean a anunțat planuri mari pentru turism, iar zona de est a Timișului este una ale cărei frumuseți trebuie puse în valoare.

CITESTE SI: Planul Urbanistic General al Timisoarei, anulat de Tribunalul Timis, in prima instanta. Opiniatimisoarei.ro a aratat ca PUG-ul avea probleme mari

Sâmbătă, peste 100 de voluntari din Timișoara, Pietroasa și Tomești, alături de angajați ai Consiliului Județean, au participat la o prima acțiune de ecologizare și promovare a turismului verde în zona Pietroasa – Poeni.

După ce au făcut curățenie, voluntarii au luat parte și la un tur ghidat prin câteva dintre cele mai încântătoare obiective turistice din zonă: Cascada Șopot, Pietrele Cohului, Cripta lui Ferencz, Sfinxul din Banat și Biserica de lemn din Crivina de Sus.

Ne bucurăm să vedem foarte mulți voluntari care participă la această acțiune, le mulțumim și partenerilor noștri de la Verde de Banat, care au această inițiativă în fiecare an. Vreau să mulțumesc celor doi primari de la Pietroasa și Tomești, dar și celorlalți din zonă, care au sprijinit logistic cu organizarea acestui eveniment. Este o acțiune care face parte dintr-un ansamblu de acțiuni care au început și vor continua în perioada următoare, de ecologizare, dar mai ales de descoperire a județului nostru, a zonelor superbe turistice din estul județului și nu doar„, a spus Alfred Simonis, președintele Consiliului Județean Timiș.

Liderul CJT a subliniat importanța investițiilor în infrastructura turistică.

Avem locuri extrem de frumoase, unele din ele sunt cunoscute, altele trebuie descoperite, iar rolul nostru, al Consiliului Județean, al primăriilor din zonă, al asociațiilor de turism este să promovăm aceste locuri, să le cartografiem, să le identificăm, unele sunt în paragină, să investim în ele. Sunt foarte multe trasee frumoase. Avem primari gospodari care îngrijesc, dar, din păcate, bugetele lor nu sunt suficiente pentru a face față și este nevoie de sprijinul Consiliului Județean. Vom continuă acest gen de acțiuni și vom face tot ce ține de noi în următoarea perioadă pentru a dezvoltă turismul în județul Timiș, iar cred că piesă centrală a dezvoltării turismului trebuie să o aibă această zonă, estul județului Timiș„, a mai spus președintele CJ Timiș.

Acțiunea de sâmbătă a fost doar începutul, a spus inițiatorul evenimentului, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alin Popoviciu.

Este prima acțiune. Și noi ne-am dat seama că foarte mulți dintre cei care locuiesc aici, timișoreni sau timișeni, își doresc să promoveze județul, dar de fapt mulți nici nu știu ce avem în județ, și atunci ne-am gândit că trebuie să începem cu noi, cei care lucrăm la Consiliul Județean, oamenii din CJT și instituțiile subordonate nouă, pentru că de aici pleacă în primul și în primul rând promovarea. Cei care lucrează și dezvoltă tursimul în județ trebuie în primul rând să cunoască aceste locuri frumoase pe care noi le avem. Va fi o acțiune pe care o să o continuăm și pe care să o facem cât de des putem„, a precizat Alin Popoviciu, vicepresedintele Consiliului Judetean Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri


  1. Să nu-ți fie cu bănat,
    Dacă vii în România,
    Adu Doamne-un aparat
    Ca să ne măsori prostia.
    Și sătul de coborît,
    Însoțit de Sfîntul Petru,
    Ia-l pe Bolojan de rât
    Să-l măsori c-un prostometru.
    Fiindcă prostul e etern
    De la Dunăre la Nistru,
    Dă-i să pună la guvern,
    Prostometre de ministru.
    Că doar dracu-a pomenit
    Apometre în fîntînă.
    Du-i pe toți la Maglavit
    Să postească-o săptămînă!
    Și te rog, chiar te conjur,
    Alora cu apometre
    Vîră-le o țeavă-n c_r,
    Să se vindece de sete.
    Că țăranii-s supărați,
    Cu mîna pe săpăligă,
    Nu cumva să le băgați
    Apometre-n mămăligă.”

  2. Daca un cui costa un ban si se cumpara la 100 de bani cine plateste restul pentru investiti?:)