Informatica Timisoara, nu doar cea mai buna din Banat, ci din Romania in 2018

TIMISOARA. Un an de vis, aproape perfect pentru prim-divizionara de futsal Informatica. Trupa lui Robert Lupu a trait momente unice intr-un 2018 care va ramane o amintire de pus in albumul cu mari performante ale sportului romanesc, in general.

CITESTE SI: Necaz pentru doua familii din Timis. In loc de Mos Craciun au venit pompierii 

Dupa o prima parte a sezonului 2017/2018 nu foarte reusita, violetii si-au revenit in play-off, acolo unde contrar tuturor calculelor, reuseau sa castige grupa din care facea parte marea favorita la titlu Autobergamo Deva. Intre timp, in luna martie, se disputa si turneul Final 4 al Cupei Romaniei. Simic, Rakic, Felipe, Savio, Iancu si ceilalti baieti minunati nu au avut probleme sa ajunga din nou in semifinale dupa 10-1 cu West Deva si 2-0 cu Fortius Buzau. In penultimul act, banatenii invingeau Iasiul mai usor decat o arata scorul, 4-3, iar apoi castigau trofeul dupa o finala dementiala pe Autobergamo Deva, cu 10-9 dupa lovituri de departajare. Cu un an inainte, tot in martie, dar la Timisoara, Informatica isi trecea in palmares primul trofeu, tot dupa un joc cu 7 metri si tot impotriva hunedorenilor.

 

Trupa pregatita de antrenorul jucator Robert Lupu nu avea sa se opreasca aici, iar spre sfarsitul lunii mai castiga in premiera si titlu national. Din nou, violetii nu erau favoriti, deoarece Galatiul, vicecampioana la zi, avea avantajul terenului propriu, anulat rapid de banateni, care s-au impus in primele doua partide de la malul Dunarii. A urmat jocul 3 la Timisoara si o victorie concludenta cu 5-2 pentru ca Informatica sa intre in istorie.

CITESTE SI: RETIM lucreaza de sarbatori la Timisoara. De ce n-au putut fi golite toate pubelele

A urmat o vara fierbine, situatia financiara grea a echipei a facut ca mai multi jucatori de baza, care au dus greul in ultimele sezoane, sarbii Rakic si Simic si brazilianul Felipe sa paraseasca echipa. A ramas pana la urma cel mai bun jucator al Romaniei, Savio, care impreuna cu noii veniti, Ruxandari, Mimi Stoica si ucrainenii Bondar si Ovsiannikov, alaturi de aripa tanara a echipei si brazilienii ramasi in lot, sa continue sa faca un 2018 de neuitat. A urmat un nou trofeu intern, Supercupa Romaniei, la finele lui august, dupa un 4-3 spectaculos cu Galatiul la Sighisoara, dar si o participare onoranta in Liga Campionilor.

Informatica a castigat grupa preliminara organizata chiar in Timisoara, apoi s-a descurcat bine si in grupele principale fiind la un singur gol distanta de a merge in Elite Round. In acel moment, Informatica era singurul club romanesc sub egida UEFA calificata in grupele principale ale unei competitii europene.

Turul si inceputul returului din actualul sezon a fost cu multe bune, dar si cu cateva mai putin reusite. Informatica a incheiat prima parte a sezonului 2018-2019 pe locul 4, cu 7 victorii, 3 egaluri si doua infrangeri, si un golaveraj de 68 de goluri date si 27 primite. Cel mai bun marcator dupa 12 runde este ucraineanul Denis Ovsyannikov, cu 22 de reusite, urmat de Daniel Araujo, cu 12 si Pedrinho, cu 8.
Cert este ca Informatica ramane un brand al sportului timisorean si nu numai, si impotriva tuturor intereselor „oculte” indreptate impotriva echipei, aceasta continua sa performeze.

Finalul anului este destul de trist, antrenorul Robert Lupu fiind nevoit sa plece la lotul national, decizie care a dus si la plecarea finantatorului Gabriel Lungu, dar si a unor jucatori ca Iancu sau Dumitru Stoica, dupa ce anterior plecasera si Ruxandari si Fabinho.

Nu este insa nimic pierdut si clubul banatean va incerca sa ramana sus in campionat si in Cupa si in 2019. Cu o familie unita si omogena cum a demonstrat ca este, Informatica poate darama din nou muntii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.