Canotajul, sportul cu cele mai bune performante pentru Timis in 2018! Laurentiu Danciu – sportivul anului

TIMISOARA. 2018 a fost un an bun pentru sportul timisorean, cu medalii mondiale, europene, dar si cu una la olimpicele de tineret. Plus multe distinctii la alte competitii si campionate nationale. Ca si in alte randuri, canotajul domina sporturile individuale avand mai multi reprezentanti in top.

Directia Judeteana de Tineret si Sport va premia superlativele anului miercuri, 19 decembrie intr-o gala obisnuita de sfarsit de an.

Sportivul anului este fara indoiala Laurentiu Danciu, argint la Olimpiada de tineret, campion mondial de juniori, vicecampion european de juniori si multiplu medaliat la campionatele nationale. „Visul meu este o medalie olimpica la seniori”, a spus Danciu, pregatit la clubul CSM Timisoara de antrenorul anului Zlatomit Balojin. In top 10 sportivi, se mai afla inca trei canotori.

La sporturile neolimpice, primul pe lista este Emilian Dan, navomodelism, cu un aur, doua arginturi si un loc la 3 la Campionatele Mondiale.

La sporturile tehnice s-a impus motocilistul Ionel Pascota, iar sportivul masters al anului este Sorin Cazacu, powerlifting si haltere.

Echipa anului la sporturile de echipa este Informatica Timisoara, care intrerupe hegemonia baietilor de la Timisoara Saracens, iar echipa anului la sporturi individuale, CSU Politehnica, scrima.

Puteti vedea toate clasamentele AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.