Noutati :

De Ziua Copilului, cei mai micuti judoka s-au intrecut la ‘Daciada prichideilor’. Concursul a fost o premiera pentru Romania

1 iunie, 2013 - 06:57 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0

TIMISOARA. Peste 100 de copii cu varste intre 3 si 6 ani, de la cluburile CS Judo Paulis Arad, CSS Lugoj, CS Judo Phoenix Timisoara, dar si din Vrsac, Serbia au intrat pe tatami la competitia demo organizata la Timisoara de Laurentiu Jurca si Daniel Dragomir impreuna cu SmartFit Health & Fitness Studio.

Laurentiu Jurca, fondatorul clubului Judo Phoenix Timisoara  a adus in Romania conceptul german „Judo Prescolar”, in cadrul caruia copii, cu varste incepand de la 3 ani, invata primele taine ale judo-ului in joaca. „Judo este pentru mine o educatie a corpului si a mintii, iar judo prescolar inseamna educatia, formarea si dezvoltarea motrica generala a copiilor la aceasta varsta. Totul se invata prin jocuri. Activitatile motrice sunt ca un safari in lumea animala pentru copii. Ei invata sarituri ca broscuta, rostogoliri ca ariciul, tarare-deplasare ca un crocodil, cataratul ca maimuta, joaca-lupta la sol ca si puii de tigrii, lupta gorilelor si asa mai departe. Astfel copiii pot mai repede asocia exercitiile cu animalele si le fac din placere, cum imi spunea un copil ca si el vrea sa fie un tigru”, a explicat Laurentiu Jurca, care a mai organizat anul trecut si evenimentele World Judo Day  dar si prima Cupa de Judo, dupa 23 de ani.
Daciada Prichindeilor care s-a desfasurat chiar de Ziua Internationala a Copiilor a reprezentat o premiera pe plan national, fiind prima competitie demo de acest gen pentru copii cu varste intre 3 – 6 ani, iar organizatorii se asteapta ca evenimentul sa aiba un impact foarte mare atat pentru copii, cat și pentru parintii lor. Mai ales ca, odata cu acest eveniment parintii au avut posibilitatea de a afla ce inseamna educatia prin judo la varste atat de fragede, explicandu-li-se faptul ca „judo nu opreste cresterea, ci dimpotriva, dintre toate artele martiale dezvolta copilul cel mai armonios”.
Daciada a reunit judoka din Vrsac, Serbia, CS Judo Paulis Arad, CSS Lugoj si CS Judo Phoenix Timisoara, fiind prezenti in total circa 100 de copii cu varsta intre 3 si 6 ani. Micutii s-au simtit foarte bine pe tatami. „Reusim sa-i facem atenti prin jocurile desfasurate, prin acest judo-safari, dar si prin consecventa, prin disciplina si respect, prin valorile judo-ului”, a explicat Laurentiu Jurca.
Toti copii participanti la concursul gazduit la Sala de Lupte a CSS 1 au primit la final diplome, medalii si tricouri. ” Premiem  toti participantii, deoarece toti sunt, la aceasta varsta, castigatori prin dragostea pentru judo si sport”, a mai spus Laurentiu Jurca.
Concursul „Daciada prichindeilor” va deveni o traditie, urmand sa fie organizata de acum inainte, in fiecare an. De asemenea, Luarentiu Jurca mai are in vedere pentru perioada urmatoare un proiect impreuna cu SmartFit Fitness Studio, “Judo si Educatie “ pentru prescolari si scolari si si-a propus sa dezvolte inca cateva centre de judo in judetul Timis in urmatorii ani, in cadrul proiectului “Un viitor prin judo”.
“Sunt de parerea ca pentru a avea succes asa cum au alte tari, Franta spre exemplu, trebuie sa largim baza piramidei de judo, sa o cimentam prin acest judo practicat la nivl prescolar, asa cum face si Federatia Franceza de Judo, apoi sa incepem sa cladim si sa urcam in varf”, a conchis Laurentiu Jurca.
Asociatia CS Judo Phoenix Timisoara are dupa un an de activitate circa 60 de membrii pasivi cu varsta intre 3 si 6 ani si circa 30 de judoka cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani.
VEZI FOTO pe www.fortaviola.ro!


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...