Ziua in care locuitorilor din Timis nu li se vor mai strica televizoarele ori frigiderele cand ‘pica’ curentul. Investitie de aproape 35 de milioane de euro in extinderea si modernizarea liniilor electrice din mai multe judete

TIMISOARA. Odata cu ‘migratia’ locuitorilor catre comunele periurbane ale Timisoarei, supraincarcarea retelei electrice, care n-a mai avut parte de modernizari si extinderi de multi ani, duce la mari probleme.

CITESTE SI: Aproape 150 de lampi de iluminat economice, montate pe Calea Torontalului din Timisoara. Dominic Fritz anunta ca mai pune alte peste 5.000 in oras, desi CNSC i-a anulat ultima licitatie, dupa haosul descoperit in documente

La fiecare vant mai puternic, dar nu numai, oamenii raman fara curent ore in sir, iar mai ales vara se intampla ca oprirea succesiva a alimentarii cu energie electrica sa ‘arda’ aparatura din locuinte.

Acum E-Distributie Muntenia trece la lucrari ample de modernizare a retelei in mai multe judete, intre care si Timisul.

A fost lansata o licitatie de 143.610.031 lei fara TVA, adica aproape 35 de milioane de euro cu TVA, prin care se cauta firme care sa se ocupe de „lucrari de executie a instalatiilor electrice de medie si joasa tensiune la solicitarea utilizatorilor, eliberari de amplasament, studii de coexistenta si extinderi de retele. Lucrarile constau in: racordarea la reteaua electrica a unui loc de consum si/sau de producere nou si modificarea instalatiei prin care se racordează la retea un loc de consum si/sau de producere, lucrari de eliberare amplasament afectat de retelele electrice existente. Linii electrice aeriene medie tensiune (LEA MT), linii electrice subterane medie tensiune (LES MT), linii electrice aeriene joasă tensiune (LEA JT), linii electrice subterane joasă tensiune (LES JT), bransamente si posturi de transformare aeriene (PTA), posturi de transformare si puncte de alimentare in constructii independente sau civile (cabina secundara), lucrari pe bara de medie tensiune a statiilor de transformare IT/MT„, se arata in documentatia postata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Contractul este impartit pe mai multe loturi, iar investitiei in Timis ii sunt alocati 6.801.600 lei, fara TVA, adica peste 1,6 milioane euro.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 20 octombrie.
Lucrarile in toate judetele cuprinse in contract (Ilfov, Giurgiu, Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita, Arad, Hunedoara, caras-Severin si Timis) sunt prevazute sa dureze 3 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 1. Sper ca cei care vor aproba astfel de lucrări (extensii, noi racordării, refaceri de rețele de m.t. și j.t. sa știe sa țină seama de conditionarile si implicațiile legate de creșterea consumului (cabluri cu S-conductorilor mărită și de noua circulație a puterii s.a..
    Sa nu ne trezim cu concluzii de genul ….. s-a greșit tovarăși, dar vom reface!
    2. Exista vreun plan in acest sens?

    • Se vede ca vorbesti in cunostinta de cauza. Nu te astepta ca cei care aproba proiectele sau mai bine, cei care vor lucra efectiv, sa aiba aceleasi cunostinte.

  2. Abureala. Contractul nu este pentru lucrări de modernizare sau reparatii, este pentru lucrări de racordare sau eliberări de amplasament pe care E-Distributie trebuie sa le faca în cazul în care clienții solicita sa fie făcute de E-Distributie.Deci mai este de așteptat pana când ” nu v-a mai pica curentul” la primul vant.