Aproape 150 de lampi de iluminat economice, montate pe Calea Torontalului din Timisoara. Dominic Fritz anunta ca mai pune alte peste 5.000 in oras, desi CNSC i-a anulat ultima licitatie, dupa haosul descoperit in documente

TIMISOARA. Primaria Timisoara a primit bani de la Guvern pentru a moderniza o parte din sistemul de iluminat public din nordul orasului. Conform planului, trebuie montate pe stalpi dispozitive noi de iluminat pe Calea Aradului, Calea Torontalului si Calea Sever Bocu, iar valoarea totala a acestui proiect este de 1.990.394 lei.

CITESTE SI: Deconturi ilegale facute de administratia Fritz catre firma de avocatura angajata sa ajute la salvarea Colterm. Dominic Fritz amendat ca a incercat sa blocheze controlul Curtii de Conturi

Deocamdata, autoritatile locale anunta ca a fost finalizata lucrarea pe Calea Torontalului, unde au fost instalate 145 de corpuri de iluminat noi, cu consum mic de energie si care pot fi controlate de la distanta. Iar acum, conform proiectului, urmeaza sa fie inlocuite si cele de pe Calea Aradului si Calea Sever Bocu (Lipovei). In total, 531 de dispozitive de iluminat public vor fi schimbate in cadrul acestui proiect, pe parcursul unui an.

Proiectul de modernizare a iluminatului public are o valoare de aproape 2 milioane de lei, iar jumatate din fonduri sunt asigurate de Agentia Fondului de Mediu prin „Programul privind sprijinirea eficientei energetice si a gestionarii inteligente a energiei in infrastructura de iluminat public”, anunta reprezentantii Primariei Timisoara.

Pe de alta parte, administratia Fritz se lauda ca este in desfasurare schimbarea a 5.500 de becuri de pe 90 de strazi din tot orasul. Insa acesta este doar un plan, deocamdata, intrucat o licitatie de 2 milioane de euro lansata recent de Primaria Timisoara pentru gasirea unei firme care sa modernizeze iluminatul public pe 24 de strazi in oras a fost contestata la CNCD si anulata. Iar asta dupa ce in documentatia postata pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice arata ca au fost „abateri grave de la prevederile legislative” si „au fost constatate erori si omisiuni in cadrul documentatiei tehnice, iar autoritatea contractanta se afla in imposibilitatea de a adopta masuri corective”.

CITESTE SI: Dezastru in actele unei licitatii de aproape 2 milioane de euro lansata de Primaria Timisoara. Procedura contestata la CNSC si anulata. Acuzatii grave: Haos in calculele din documentatie si favorizarea unor competitori

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. La Robu toate licitatiile erau bune. Aproape anual un studiu pentru metrou, altul pentru fantana cantatoare. Proiecte facute peste proprietati private, fara sa tina cont de reteaua subterana de electricitate, apa sau canal. Vaporase cumparate fara sa aiba drept de circulatie, semafoare si treceri de pietoni fara respectarea legislatiei, copaci taiati fara aprobare, trotuare maneliste langa monumente istorice, si asa mai departe.

    • Ca sa fie limpede, nu apar administratia Fritz, daca au gresit, sa suporte consecintele si sa-si faca treaba ca lumea. Doar observ cum organele abilitate au avut pumnul in gura timp de 8 ani „ultracinstiti”.

  2. Plin de pietoni pe marginea carosabilului cu șoferi derbedei ce gonesc mult peste sută la oră…plin de accidente grave😡

  3. Ce porcărie!? Cum adică bani de la guvern? Are guvernul bani, alții decât îi plătim noi prin fel de fel de taxe. Nu cumva si banii dati pentru Rabla la masini sau electrice/electronice sunt de la guvern. Nesimțirea guvernanților consta in alocarea acelor bani care, inca odata, nu vine nici de la Ciuc a, nici Măciucă, ci vin din buzunarele noastre ale tuturor. Rusine nu exista in aceasta guvernare penelistopi*dista.

  4. Buna seara,
    Contrar celor declarate, Va rog sa costatati ca pe Calea Torontalului sunt cel putin doua gropi deschise de mult timp: Vis-a vis de statita Aral, respectiv inainte de statia Petrom. Totodata pe Str. Bucovina sunt lucrari nefinalizate, in apropiere de Calea Torontalului. Asta insemneaza lucrari finalizate !!!!!